Faimă peste granițe: un artist clujean expune în Letonia

Faimă peste granițe: un artist clujean expune în Letonia
Artistul clujean Liviu Bulea expune în această lună la Jūrmala City Museum din Letonia, în cadrul expoziției internaționale "Genesis", alături de artiști din Germania, Italia, Georgia, Letonia și Lituania.

Expoziția prezintă lucrări de pictură, fotografie și instalații create de alți 22 de artiști internaționali și va putea fi vizitată până pe 15 martie. Proiectul este organizat de Octopus Art Project în colaborare cu Jūrmala City Museum, cu sprijinul Institutului Cultural Român și al JK Consulting Group.

Cine este Liviu Bulea

Liviu Bulea, născut în 13 ianuarie 1989 la Turda, a absolvit Facultatea de Arte și Design din Cluj-Napoca. În timpul facultății, prin programul Erasmus a studiat la Universitatea ASP Katowice din Polonia și a urmat un stagiu la Freies Museum din Berlin. Acolo a lucrat cu curatorul Shaeen Merali, alături de alți artiști din India.

În 2010 a fost acceptat la a patra ediție a Bienalei studențești din Novi Sad, Serbia, iar în 2011 a colaborat cu Pavilion Unicredit în diferite proiecte, printre care a curatoriat o expoziție la Universitatea de Științe Politice din Cluj-Napoca. În 2013 a beneficiat de o rezidență la Visual Kontact, în Oradea, care s-a finalizat cu o expoziție personală.

În prezent face parte din echipa Visual Kontact, iar de-a lungul carierei mai avut diferite proiecte personale cu diferite instituții și galerii, printre care ASP Katowice-Polonia, Reactor de Artă și Experiment, Teatrul Național Cluj-Napoca și Muzeul de Artă - Cluj-Napoca. Abordează, în arta sa, subiecte despre instituții precum spitalele, despre condiția bolnavului și experiența lui, probleme legate de societate și psihicul uman. Tehnicile pe care le folosește sunt instalația, ready-made-ul, colajul și desenul.

Comenteaza