Festival de Arte şi Film organizat în Transilvania, inclus în top 100 mondial

Festival de Arte şi Film organizat în Transilvania, inclus în top 100 mondial
Festivalul Internațional de artă și Film având ca temă vampirii a debutat în anul 2016 şi a fost deja inclus în Top 100 Festivaluri de Film din Lume de către prestigiosul website www.filmfestivals.com.

Managerul de proiecte al Primăriei Sighișoara, Ioana Maria Șandru, a declarat miercuri, pentru AGERPRES, că organizatorii Festivalului Internațional de Arte și Film "Vampirii', Craig Hooper, lector la Universitatea South Wales, și Peter Phillips, managerul companiei britanice Xanadu, au anunțat includerea manifestării sighișorene în Top 100 Festivaluri de Film din Lume printr-o adresă în care își exprimau dorința de a organiza cea de-a doua ediție, în perioada 25-28 mai 2017.

''Festivalul Internațional de artă și Film având ca temă vampirii a debutat în anul 2016 în Sighișoara și a fost considerat un mare succes de către toți cei implicați, inclusiv de către mulți cetățeni ai orașului, care au participat la festival. A fost inclus în Top 100 Festivaluri de Film din Lume, de către prestigiosul website www.filmfestivals.com. (...) Obiectivul acestui festival este afirmarea sa ca principală industrie de festival de artă multimedia având ca temă vampirii și genul horror asociat acestei teme și, de asemenea, să promoveze împrejurimile unice și frumoase pe care Sighișoara și Transilvania le oferă ca decor pentru festival. Festivalul se va concentra asupra filmelor, dar va acoperi și mediul academic, televiziunea, literatura, teatrul, muzica, dansul, body art, efecte vizuale speciale, jocuri și modă. Este un festival modern, vibrant și cuprinzător, prezentat atât în limba română, cât și în limba engleză", se arată în documentul trimis de Craig Hooper și Peter Phillips.

Ioana Maria Șandru a precizat că a doua ediție a evenimentului va avea ca parteneri universități din Marea Britanie și România, pentru a oferi oportunități studenților la regie, artiștilor și altor persoane interesate să își prezinte abilitățile în fața publicului din această industrie și să beneficieze de valoroasele oportunități ale rețelei.

La ediția de anul trecut, Festivalul Internațional de Arte și Film ''Vampirii'', care a avut loc în luna mai, în Cetatea Medievală Sighișoara, a consemnat două premiere mondiale: a fost pentru prima oară în lume când a avut loc un astfel de eveniment având ca temă vampirii, iar în cadrul acestuia a fost lansat, în premieră mondială, filmul Aaron's Blood (Sângele lui Aaron), chiar în prezența celui care a deținut rolul principal, actorul James Martinez.

La prima ediție a festivalului au fost înscrise aproape 800 de filme și au fost selectate 80 de pelicule, pelicula ''Nosferatu'', din 1922, a primit Trofeul ''Țărușul de Aur'' (Golden Stake Award), iar filmul ''Aaron's Blood'' (Sângele lui Aaron), în regia lui Tommy Stovall, prezentat în premieră mondială la Sighișoara, a primit același premiu la categoria filme de lung metraj.

 

Comenteaza