Festival de film, din Budapesta la Cluj

Festival de film, din Budapesta la Cluj
Festivalul Dialëktus din Budapesta şi atelierul de comunicare vizuală din cadrul Fundaţiei Tranzit din Cluj invită clujenii, în perioada 24-26 iunie, la vizionarea unui program de filme antropologice şi documentare realizate de cineaşti europeni.
 

Proiecţiile desfăşurate în Casa Tranzit (foto) cuprind secţiunile “Descriere Densă” (filme antropologice europene), respectiv “Filme Studenţeşti” din Europa. în total, vor fi proiectate 23 de pelicule, ce reprezintă mai mult de jumătate din totalul filmelor din competiţia maghiară. 

 

Publicul din Cluj va avea ocazia să voteze pelicula preferată, iar premiul spectatorilor clujeni va fi înmânat la Budapesta, în cadrul “festivalului-mamă”, ce are loc în perioada 23-28 iunie. Programul detaliat al proiecţiilor din Cluj este accesibil pe site-ul: www.tranzithouse.ro. în cadrul evenimentului, filmele pot fi vizionate în limba originală cu subtitrare în engleză.

 

Organizat începând cu anul 2002, ca un festival al peliculelor etnografice-antropologice din Ungaria, evenimentul s-a dezvoltat în competiţie internaţională în 2007. Biletele pentru “varianta de Cluj” se găsesc la Casa Tranzit, iar preţul unui bilet pentru o zi este de 8 lei. Un abonament (3 zile, 23 de filme) costă 20 de lei (preţul include catalogul festivalului). Catalogul bilingv (maghiară-engleză) al festivalului, care costă 5 lei, cuprinde datele filmelor din competiţie, precum şi o scurtă descriere a acestora.

 

Comenteaza