Festivalul de la Castelul Banffy din Gilău nu are loc nici anul acesta. Ce spun organizatorii

Festivalul de la Castelul Banffy din Gilău nu are loc nici anul acesta. Ce spun organizatorii

/FORM Days, festival amânat în pandemie și care trebuia să aibă loc, la final de august, la castelul Banffy din Gilău, nu va avea loc nici anul acesta. 

"Cu părerere de rău, vă informăm că /FORM Days 2022 nu va avea loc. Această decizie se datorează mai multor factori - lipsa de predictibilitate a valurilor de covid, criza în aviație care afectează transportul logistic al artiștilor doriți și conflicte de program cu trupele pe care le așteptăm cu toții. Cumulul acesta de neajunsuri nu ne permit să livrăm festivalul pe care ni-l doream, la nivelul calitativ pe care-l meritați.

Suntem onorați de sprijinul și înțelegerea voastră în ultimii ani, cu toate incertitudinile și amânările. Din nefericire, e timpul să zicem stop și să sperăm la un context mai bun în viitor. Fiecare veți fi rambursați cu contravaloarea biletelor. Vă rugăm să completați formularul de mai jos, până pe 15 septembrie 2022, pentru a primi banii înapoi.
https://u3nl65i2vo0.typeform.com/refundrequests.Vom procesa cererile, cu intenția de a transfera fondurile pentru fiecare bilet valid, în termen de 30 de zile", transmit organizatorii. 

Pentru primele încercări ale festivalului, au fost anunțați artiștii Passenger, David August, Anathema, Gorgon City, SÓLSTAFIR, Hooverphonic, Leprous, Mefjus & Maksim, Nneka, Black Sun Empire, Delta Heavy & DaxtaMc, Jah Shaka Official, Dub Phizix & Strategy (Broke'n'£nglish), Loadstar & DaxtaMc, Maduk, Mungo's Hi Fi, THE PROTOTYPES & 2SHY MC, Channel One Sound System, Icicle, This Will Destroy You, LSB, Technimatic, Benny Page & Sye Mc, Teddy Killerz & Gydra, Naxatras, Ulterior Motive, Radikal Guru. Biletele costau 158 de lei - acces general pentru cele 4 zile și 52 de lei camping. Pentru anul acesta au fost anunțați Goran Bregovic & The Wedding and Funeral Band, Modestep, Nneka, Subcarpati, Traumer. 

În spatele brandului /FORM se află Teodor Negrea, omul care a pus umărul și la nașterea Boiler Club și Electric Castle. Conform masteringthemusicbusiness.ro, acesta a început cu partea de bars de la DelaHoya, primul festival de muzică electronică din România. Apoi a creat Boiler Club, care, timp de cinci ani, a fost unul dintre puținele locuri de evadare ale unui public avid de muzică bună. La scurt timp s-a asociat cu băieții de la Booha și împreună au făcut festivalul la care cu toții am fost, măcar pentru o ediție – Electric Castle. La patru ani de la prima ediție a Electric Castle, pentru că nu se mai regăsea în festival, Negrea și întreaga echipă artistică a EC s-au reorientat și au venit cu o nouă premieră – /FORM Space, un spațiu de evenimente deschis către toate formele entertainment, o scenă care se transformă în fiecare noapte. 

Reabilitarea castelului din Gilău: 5 milioane de euro

Proprietarii domeniului Rakoczi-Banffy (11 ha) au respins propunerile unor investitori interesați de teren pentru un proiect imobiliar. Castelul a fost cumpărat de la moștenitorul Thomas Barcsay de către Elek Nagy (Ungaria) care vrea să îi păstreze specificul, fiind acum administrat de Fundația Traditio Transylvanica. Renovarea presupune fonduri de 5 milioane de euro.

Castelul a fost ridicat în sec. XV, în stil gotic, apoi renascentist, servind ca model de construcție cu patru bastioane pentru cel din Bonțida. În 1911 a fost recuperat de contesa Ecaterina Barcsay, fiind deținut până în 1948. Apoi a fost folosit ca școală pentru copii cu dizabilități, scăpând de distrugere, și retrocedat în 2002 lui Thomas Barcsay. 

 

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte ZCJ.RO pe FACEBOOK şi pe Instagram

loading...
Comenteaza