Festivalul Enescu ajunge, la început de septembrie, la Cluj

Festivalul Enescu ajunge, la început de septembrie, la Cluj
| Foto: Arhiva

Festivalul Internațional George Enescu aduce publicului clujean o serie de recitaluri de gală.

În perioada 4-14 septembrie 2019, artiști de talie mondială vor oferi 6 evenimente muzicale de cel mai înalt nivel. Celebra pianistă Elisabeth Leonskaja sau spectaculosul pianist și compozitor japonez, Nobuyuki Tsujii, nevăzător din naștere, sunt unii dintre invitații de marcă ai evenimentului. Cele șase concerte vor avea loc la Auditorium Maximum și la Sala Studio a Academiei de Muzică Gheorghe Dima. Biletele sunt disponibile. 

Pe scena sălii Auditorium Maximum vor susține recitaluri unii dintre cei mai așteptați artiști din cadrul festivalului: pianista Elisabeth Leonskaja - „ultima mare doamnă a școlii ruse” (10 septembrie) și Nobuyuki Tsujii - japonezul nevăzător care a uimit lumea muzicii cu tehnica sa la pian (14 septembrie).

La rândul ei, Sala Academiei de Muzică „Gheorghe Dima” va reuni recitalurile unor nume consacrate și ale unor tinere talente ale generației de azi: renumitul violonist David Grimal - extrem de apreciat de compozitori și de publicul tânăr (9 septembrie), pianistul canadian Charles Hamelin, care a atras atenția prin stilistica și maturitatea sa muzicală, fiind recompensat cu numeroase premii internaționale (4 septembrie), Monte Piano Trio - grup recunoscut pentru sensibilitatea și energia pe care o transmite spectatorilor (5 septembrie) și  Ziyu He - violonist chinez care a devenit unul dintre cei mai tineri artiști invitați să cânte alături de Orchestra Filarmonicii din Viena (8 septembrie).

Comenteaza