Festivalul Mozart, ajuns la a 21-a ediţie, se deschide vineri. Solistul vine din Japonia, iar dirijorul - din Italia

Festivalul Mozart, ajuns la a 21-a ediţie, se deschide vineri. Solistul vine din Japonia, iar dirijorul - din Italia
Concert simfonic de deschidere a Festivalului Mozart, vineri seara la Casa de Cultură a Studenţilor din Cluj-Napoca, susţinut de Filarmonica de Stat „Transilvania" şi de Academia de Muzică „Gheorghe Dima". Pe scenă vine solistul japonez Seiya Ueno, sub bagheta dirijorului Horvath Ladislau, care vine din Italia.

Aceasta este a XXI-a ediţie a festivalului Mozart de la Cluj iar în program sunt prezente, ca în fiecare ediţie, lucrările compozitorului Wolfgang Amadeus Mozart.

Dirijorul Horvath Ladislau s-a născut într-o familie care activează în domeniul muzicii de cinci generaţii. A început studiul viorii sub îndrumarea tatălui său. A absolvit studiul viorii la Academia de Muzică „George Enescu" din Bucureşti. A fondat ansamblurile Musici mundi şi Consonanza, alături de care a participat la festivaluri prestigioase din Italia, Portugalia, Grecia şi Japonia. Este dirijor principal şi concertmaestru al ansamblului Solisti Fiorentini.

Solistul Seiya Ueno s-a remarcat în special la Competiţia Internaţională a Flautiştilor Jean-Pierre Rampal din anul 2008, unde a câştigat Marele Premiu. S-a născut în Tokyo în 1989 şi a început să cânte la flaut la vârsta de 9 ani, iar la 12 ani deja îşi incepea studiile profesionale la acelaşi instrument.

Concertul are loc vineri de la ora 19.

Comenteaza