Festivalurile ar putea avea loc, vara asta, fără limită de participanți. Ce spun organizatorii TIFF şi Untold

Festivalurile ar putea avea loc, vara asta, fără limită de participanți. Ce spun organizatorii TIFF şi Untold

Festivalurile și concertele ar putea fi organizate în vară fără să fie impus un număr limitat de participanți. Vor exista însă anumite condiții, spune Ministrul Culturii. Ar putea fi primiți doar cei care s-au vaccinat anti-Covid, au un test negativ sau un document care să arate că au trecut prin boală.

Festivalul Internațional de Film Transilvania se pregătește pentru ediția cu numărul XX. Peste 150 de pelicule vor rula timp de 10 zile, în diferite locuri din Cluj-Napoca.

Tudor Giurgiu, președinte TIFF: „Pregătim ambele scenarii posibile, atât varianta outdoor, open air integral, cât și o variantă de proiecții în aer liber și de proiecții indoor. Avem acum un întreg arsenal de echipamente, de lămpi, de sisteme de măsurat temperatura pe care le vom avea la dispoziție din nou pentru această ediție. Anul trecut am avut acest prag de 500 de spectatori, anul acesta mi s-ar părea firesc să fie pe la 1.000-1.500, urmărind și practica altor țări”.

Eduard Chereji, Untold: „Este foarte important ca și ceilalți miniștri să aibă aceeași deschidere și să vină la masa discuțiilor alături de noi, ca să putem discuta la modul concret despre ce se poate face în acest an. Timpul este încă de partea noastră”.

Acum evenimentele în aer liber sunt permise numai în județele în care incidența este mai mică sau egală cu 1,5. Numărul maxim de participanți este limitat la 300 de persoane, cu locuri pe scaune, la o distanță de 2 m unul față de celălalt și cu purtarea măștii de protecție. Mai multe, AICI!

Comenteaza