Festivalurile Clujului, nominalizate la European Festival Awards 2019. Au nevoie de VOTUL tău!

Festivalurile Clujului, nominalizate la European Festival Awards 2019. Au nevoie de VOTUL tău!

Untold, Electric Castle şi Jazz in the Park, festivaluri de muzică desfăşurate în Cluj, au fost nominalizate la European Festival Awards 2019. Termenul limită de vot este 30 noiembrie 2019!

"Am fost nominalizați ca Best Small Festival la European Festival Awards. Cu ajutorul tău putem ajunge în semifinală, so start voting right now! Deadline: 30 noiembrie. Le ținem pumnii cu ocazia asta și celor de la Electric Castle (Best Medium Sized Festival) și UNTOLD (Best Major Festival)", au transmis organizatorii Jazz in the Park. 

Amintim că festivalul UNTOLD a primit premiul "Best Major European Festival” la European Festival Awards 2015, fiind pentru prima dată când un festival aflat la prima ediţie câştigă marele premiu. Nici celelalte două festivaluri clujene nu se află la primele nominalizări, însă până în prezent nu au reuşit să câştige la categoriile menţionate. 

UNTOLD 2019 - Peste 372.000 de participanţi au fost prezenţi în cele patru zile ale festivalului Untold din Cluj-Napoca, cei mai mulţi fiind înregistraţi în ultima zi, când pe scena principală a urcat invitatul special al ediţiei a 5-a, artistul britanic Robbie Williams. Printre artiştii prezenţi la ediţia a 5-a a festivalului s-au mai numărat 3 Are Legend – Dimitri Vegas&Like Mike şi Steve Aoki, artistul britanic James Arthur, DJ-ul german Tujamo, DJ-ul olandez Armin van Buuren, Manuel Riva, Mike Perry, Ofenbach, Bastille, Danny Avila & Flying Steps, Don Diablo şi Fedde Le Grand.

Electric Castle 2019 - La ediția din anul 2019 au participat peste 230.000 de persoane, iar 15.000 dintre acestea au ales să stea în zona de camping. Printre trupele ce au urcat pe scena festivalului s-au numărat Florence and the Machine, 30 Seconds to Mars, Bring Me The Horizon, Limp Bizkit, Mono, Tommy Cash.

Jazz in the Park 2019 - Festivalul a înregistrat un record de audiență chiar din ziua deschiderii, când peste 26.000 de persoane au umplut parcul pe întreaga perioadă a zilei și mai mult de 8.000 de oameni au urmărit cu entuziasm concertul susținut pe scena principală de basistul Marcus Miller (US). Pe întreaga durată a festivalului, mai bine de 100.000 de persoane au participat atât la concertele de jazz, cât și la diferitele activități pregătite de organizatori și partenerii acestora în întreg parcul.

Un alt record înregistrat la această ediție a Jazz in the Park este legat și de cumpărarea biletelor neobligatorii pentru Fondul Jazz in the Park. Peste 4.000 de persoane au donat 18.000 euro pentru finanțarea celor trei proiecte culturale care urmează a fi susținute în cadrul Fondului: voucherul cultural care permite persoanelor cu venituri mici primesc bilete gratuite la spectacole de film, teatru, operă sau muzee, programul de terapie prin artă în spitalele din România, inițiat de Create. Act. Enjoy, și Drama 5 – o serie de rezidențe de creație pentru tinerii dramaturgi din România, proiect al teatrului independent Reactor de creație și experiment.

Ediția din acest an s-a putut lăuda cu un lineup de excepție, iar publicul venit în Parcul Central s-a bucurat de concertele trupelor Ghost-Note (US), Delvon Lamarr Organ Trio (US), Judith Hill (US), Shai Maestro Trio (IL), Chassol (FR), Tiny Fingers (IL), Festen (FR), Ours Samplus (FR), Hristo Yostov: Jazz Cats (BG), Malox (IL) și Kosmic Blues (RO).

 

 

 

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte ZCJ.RO pe FACEBOOK şi pe Instagram

Comenteaza
loading...