Video Film care a stânit un scandal enorm în Italia, prezentat la festivalul de la Cluj

Film care a stânit un scandal enorm în Italia, prezentat la festivalul de la Cluj

Două pelicule care tratează domeniul politicii sunt proiectate duminică la Festivalul Internațional de Film Transilvania (TIFF) de la Cluj-Napoca. 

12:00, Cinema Victoria
"Casa cu lacăt" (regia Diana Gavra, România, 2019)

O explorare a fenomenului corupției, pornind de la un caz recent de fraudare a examenului de bacalaureat. Ne punem întrebarea: în ce măsură a reușit societatea românească să integreze valorile liberalismului? Și ce înseamnă, până la urmă, corupția pentru noi?

La finalul proiecției publicul este invitat la o discuție liberă alături regizoarea Diana Gavra, de directorul de imagine Marius Panduru și de invitații lor speciali - Cristi Danileț, Cristian Pârvulescu, Mihai Maci.

21:00, Casa de Cultură a Studenților
"Politica italiană pentru to(n)ți" (regia Claudio Canepari, Italia, 2018)

Un tânăr jurnalist surprinde scena politică italiană cu anunțul că va candida pentru funcția de primar al orașului Palermo, susținut de Ligă, al cărui lider e Matteo Salvini, politicianul care îi denigrase, de-a lungul timpului, exact pe italienii din sud.

Urmează o campanie electorală "fictivă", documentată în cele mai mici detalii cu o cameră ascunsă. Rezultatul este un film ce a stârnit un scandal enorm în Italia, finalizat cu un proces în care jurnalistul primește câștig de cauză.

Echipa filmului, inclusiv jurnalistul-erou, va fi la fața locului pentru a putea împărtăși experiența unică a creării acestui documentar.

Comenteaza