Filme cu tematică de Halloween, la cinema în week-end

Filme cu tematică de Halloween, la cinema în week-end
Celebra sărbătoare americană Halloween a fost marcată, weekend-ul trecut, în mai multe regiuni ale lumii. Pentru românii care nu şi-au făcut încă planuri, o idee potrivită rămâne întotdeauna vizionarea unui film la cinema, unde au fost proiectate mai multe producţii "tematice".

Halloween-ul este o sărbătoare de origine celtică, preluată astăzi de multe popoare din lumea occidentală, care s-a răspândit în secolul al XIX-lea în Statele Unite ale Americii. Este sărbătorită în noaptea de 31 octombrie a fiecărui an, iar numele provine din limba engleză, de la expresia "All Hallows' Even", numele sărbătorii creştine a tuturor sfinţilor.

Specific pentru Halloween este dovleacul sculptat care reprezintă Lanterna lui Jack. Cu ocazia acestei sărbători, copiii se maschează în vrăjitori, mumii sau alte personaje şi colindă pe la case pentru a primi dulciuri.

În alte ţări, Halloween-ul este serbat prin parade şi carnavaluri. Dacă nu v-aţi gândit deja ce să faceţi de Halloween în acest weekend, vă propunem o serie de filme pe care le puteţi viziona la toate cinematografele din ţară.

 

"Hotel Transilvania 2"- 3D

Pentru fanii desenelor animate, aceasta este o ocazie minunată de a merge la cinema, mai ales că în cea de-a doua parte a poveştii în Hotelul Transilvania lucrurile s-au schimbat un pic. Politica strictă a lui Dracula, care accepta doar monştri în hotel, s-a mai relaxat, iar hotelul îşi deschide porţile şi oamenilor. Aventurile nu se vor lăsa aşteptate, iar grafica personajelor şi a decorurilor din lungmetraj este cel puţin la fel de bună ca cea din primul "Hotel Transilvania".

 

"Infernul din Amazon"/"The Green Inferno"

Un film în regia lui Eli Roth, care aduce în prim plan poveste unui grup de tineri activişti din New York care călătoresc în jungla amazoniană pentru a milita să protejeze un trib aflat în pericol de dispariţie. În timpul zborului, avionul în care sunt tinerii se prăbuşeşte din cauza unor defecţiuni tehnice, iar new-yorkezii ajung ostatici tocmai în mâinile celor pentru care au venit să militeze.

 

"Ultimul Vânător de vrăjitoare"/"The Last Witch Hunter"

Filmul spune povestea unui nemuritor vânător de vrăjitoare, interpretat de Vin Diesel, care este nevoit să facă echipă cu una din inamicele sale, pentru a împiedica întrunirea sacră a vrajitoarelor, ce urmează să aibă loc în New York-ul zilelor noastre, şi pentru a evita astfel condamnarea pe vecie a umanităţii.

 

"Crimson Peak"

Edith este o tânără scriitoare aspirantă din secolul XIX care încearcă să-si refacă viaţa după un eveniment tragic. Eroina se lasă cucerită de un misterios şi şarmant gentleman, Thomas Sharpe, care o duce în lugubrul său conac, Crimson Peak. Lui Edith nu îi va lua mult până să îşi dea seama că întregul conac are viaţă şi lucruri misterioase se petrec în interiorul său.

 

 

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte ZCJ.RO pe FACEBOOK şi pe Instagram

loading...
Comenteaza