Filme de la TIFF, proiectate la Peninsula

Filme de la TIFF, proiectate la Peninsula
Pelicule care au făcut furori la Cluj, la Festivalul Internaţional de Film “Transilvania” vor rula în cadrul evenimentului Peninsula de la Târgu Mureş.
Participanţii la Festivalul Peninsula 2010 de la Târgu Mureş vor avea parte, pe lângă muzică, sport, mâncăruri ungureşti şi atmosferă specială, şi de filme alese pe sprânceană chiar din “palmaresul” Festivalului Internaţional de Film “Transilvania” (TIFF). Organizatorii TIFF au încheiat un parteneriat cu cei care pun la cale Peninsula, eveniment ce se va desfăşura între 26 şi 29 august.

“Nu poate decât să mă bucure colaborarea dintre două festivaluri importante din România şi sper ca această apropiere dintre cinematografie şi muzică să fie una de succes. Ne-am propus să prezentăm la Târgu Mureş o selecţie din cele mai bune filme de la TIFF, producţii care au fost foarte bine primite de clujeni şi cred că vor fi la fel de bine receptate şi de publicul de la Peninsula”, a declarat Tudor Giurgiu, directorul Festivalului Internaţional de Film “Transilvania”. Pe toată perioada evenimentului de la Târgu Mureş, spectatorii se vor putea bucura de câte trei filme pe zi: două în sală, în intervalul orar 13:00-17:00 şi unul seara, în aer liber, începând cu ora 21:00.

TIFF le va aduce “peninsularilor” producţii cum ar fi “Altiplano” (regia Peter Brosens, Jessica Hope Woodworth), “Il Divo” (regia Paolo Sorrentino), “Puskas Hungary” (Tamás Almási), “Caravana cinematografică” (regia Titus Muntean), “The Good Heart” (regia Dagur Kári), “Sons of Cuba” (regia Andrew Lang), “Comrade Couture” (regia Marco Wilms), “Navidad” (regia Sebastian Lelio), “Zift”, (regia Javor Gardev Bulgaria) sau “Pranzo Di Ferragosto” (regia Gianni Di Gregorio).

“Aşa cum ne-am obişnuit deja vizitatorii, Peninsula nu înseamnă doar muzică, e un loc unde o comunitate se întâlneşte o dată pe an, astfel încât a fost dintotdeauna important pentru noi să avem nu doar cele mai bune concerte, ci şi o serie largă de programe care să ocupe timpul celor care vin la festival, în special ziua. Pe lângă programele derulate de ONG-uri sau zecile de competiţii sportive, cultura filmului a avut tot timpul un loc special în programul non-muzical al celui mai mare festival de gen din România, motiv pentru care ne bucură faptul că am putut realiza un parteneriat cu cel mai mare festival de film din România. Peliculele TIFF ajung, prin intermediul Peninsula, să fie văzute nu doar la Cluj şi Sibiu, ci şi la Târgu Mureş”, a apreciat Bodor Laszlo, directorul Festivalului Peninsula.

Peninsula, “fratele” celebrului Sziget din Ungaria, se desfăşoară în complexul târgumureşean “Weekend” între 26 şi 29 august.

Korn, cap de afiş

Cap de afiş al Peninsula 2010 este trupa de nu-metal Korn, care va cânta pentru prima dată în România. Penultima seară a evenimentului va sta sub semnul muzicii care a născut legende rock ale Europei: Phoenix (România), Europe (Suedia) şi Omega (Ungaria). Tricky, Gorillaz Sound System, The Rasmus sau Dub FX vor mixa la Freedom Music Arena, în cadrul evenimentului. Artişti clujeni precum Grimus, DJ Horrace Dan D sau Kumm vor urca, de asemenea, pe scena festivalului.

Comenteaza