Florin Piersic, varianta românească a lui Alain Delon în “Străini în noapte”

Florin Piersic, varianta românească a lui Alain Delon în “Străini în noapte”
Cunoscutul actor Florin Piersic a fost ales pentru a juca în spectacolul “Străini în noapte”, după ce regizorul Radu Beligan a văzut piesa în Franţa, cu Alain Delon în rol principal.

Actorul Florin Piersic joacă luni pe scena Naţionalului clujean, în ultima reprezentaţie din actuala stagiune la Cluj a spectacolului "Străini în noapte". Piesa l-a inspirat pe regizorul Radu Beligan după ce a vizionat-o în urmă cu câţiva ani la Paris, cu Alain Delon în rolul principal. După descinderi recente în Belgia, Canada şi Marea Britanie, spectacolul avându-i ca protagonişti pe Florin Piersic şi Medeea Marinescu va fi prezentat luna viitoare şi la Paris.

"Este un spectacol pe care îl iubim foarte tare, merge foarte bine şi îl prezentăm peste tot. Această piesă a fost adusă acum câteva stagiuni de Radu Beligan după ce a văzut-o cu Alain Delon în rolul meu şi a zis că este o piesă potrivită pentru mine. Mi-e foarte drag rolul, consider că din foarte multe puncte de vedere mi se potriveşte", a precizat cunoscutul actor Florin Piersic pentru ZIUA de CLUJ. El a adăugat că spectacolul "Străini în noapte" de Eric Assous, regia Radu Beligan, a fost prezentat în stagiunea în curs la Bruxelles, Belgia, în Canada, la Toronto, Montreal şi Quebec, dar şi la Londra. De asemenea, spectacolul a fost rejucat pentru a cincea şi a şasea oară, la cererea publicului, la Chişinău. "În 15-16 mai vom juca la Paris", a adăugat Florin Piersic. Până să fie prezentat la Paris, spectacolul va mai avea însă câteva reprezentaţii în Ardeal, respectiv la Bucureşti. "Mâine (astăzi - n. red.) vom inaugura Casa de Cultură din Huedin, la invitaţia primarului de aici. Sala va fi arhiplină. Sâmbătă vom fi pe scenă la Oradea, duminică suntem liberi, iar luni vom juca la Teatrul Naţional din Cluj, de la ora 19:00. Va fi ultima reprezentaţie din această stagiune la Cluj", a specificat Forin Piersic.

Piesa "Străini în noapte", cu titlul original "Les montagnes russes", a fost scrisă de Eric Assous în 2004, fiind jucată în anul respectiv şi în 2005 de Alain Delon şi Astrid Veillon. Realizator de spectacole de teatru radiofonic şi scenarist, Eric Assous a fost prezent în 2007 la o reprezentaţie a spectacolului regizat de Radu Beligan la Bucureşti. Spectacolul are în centru povestea dintre Pierre (Florin Piersic), director adjunct de vânzări, şi Juliette (Medeea Marinescu), urmând ca la final tenta de comedie romantică să ia o turnură neaşteptată.

Peste 200 de reprezentaţii

Spectacolul "Străini în noapte" a avut până acum peste 200 de reprezentaţii în ţară şi în străinătate, dovedindu-se o montare cu succes la public. Iniţial, rolul feminin a fost interpretat de Emilia Popescu, înlocuită ulterior de Medeea Marinescu, cunoscută în special din interpretarea rolului "Mirabela" din cunoscutul film adresat copiilor "Maria Mirabela".

 

 

Comenteaza