/FORM Days va avea loc în 2022, la Gilău

/FORM Days va avea loc în 2022, la Gilău

După doi ani de amânări, prima ediție a festivalului de muzică și artă /FORM Days va avea loc între 26 și 28 august 2022, la Castelul Rakoczi-Banffy din Gilău. Detalii vor fi anunțate în curând. 
 

Pentru primele încercări ale festivalului, au fost anunțați artiștii Passenger, David August, Anathema, Gorgon City, SÓLSTAFIR, Hooverphonic, Leprous, Mefjus & Maksim, Nneka, Black Sun Empire, Delta Heavy & DaxtaMc, Jah Shaka Official, Dub Phizix & Strategy (Broke'n'£nglish), Loadstar & DaxtaMc, Maduk, Mungo's Hi Fi, THE PROTOTYPES & 2SHY MC, Channel One Sound System, Icicle, This Will Destroy You, LSB, Technimatic, Benny Page & Sye Mc, Teddy Killerz & Gydra, Naxatras, Ulterior Motive, Radikal Guru. Biletele costau 158 de lei - acces general pentru cele 4 zile și 52 de lei camping. Anul acesta, Passenger vine în România, la București - 1 iulie și era anunțat și pentru festivalu clujean, dar la final iunie. 

În spatele brandului /FORM se află Teodor Negrea, omul care a pus umărul și la nașterea Boiler Club și Electric Castle. Conform masteringthemusicbusiness.ro, acesta a început cu partea de bars de la DelaHoya, primul festival de muzică electronică din România. Apoi a creat Boiler Club, care, timp de cinci ani, a fost unul dintre puținele locuri de evadare ale unui public avid de muzică bună.

La scurt timp s-a asociat cu băieții de la Booha și împreună au făcut festivalul la care cu toții am fost, măcar pentru o ediție – Electric Castle. La patru ani de la prima ediție a Electric Castle, pentru că nu se mai regăsea în festival, Negrea și întreaga echipă artistică a EC s-au reorientat și au venit cu o nouă premieră – /FORM Space, un spațiu de evenimente deschis către toate formele entertainment, o scenă care se transformă în fiecare noapte. 

Reabilitarea castelului din Gilău: 5 milioane de euro

Proprietarii domeniului Rakoczi-Banffy (11 ha) au respins propunerile unor investitori interesați de teren pentru un proiect imobiliar. Castelul a fost cumpărat de la moștenitorul Thomas Barcsay de către Elek Nagy (Ungaria) care vrea să îi păstreze specificul, fiind acum administrat de Fundația Traditio Transylvanica. Renovarea presupune fonduri de 5 milioane de euro.

Castelul a fost ridicat în sec. XV, în stil gotic, apoi renascentist, servind ca model de construcție cu patru bastioane pentru cel din Bonțida. În 1911 a fost recuperat de contesa Ecaterina Barcsay, fiind deținut până în 1948. Apoi a fost folosit ca școală pentru copii cu dizabilități, scăpând de distrugere, și retrocedat în 2002 lui Thomas Barcsay. 

Comenteaza