Formatorul de talente Misha Katz, pe scenă vineri alături de unul din elevii preferaţi

Formatorul de talente Misha Katz, pe scenă vineri alături de unul din elevii preferaţi
Apreciatul dirijor Misha Katz va conduce Orchestra Filramonicii de Stat Transilvania (FST) în cadrul reprezentaţiei de vineri, care îl va avea ca protagonist pe violonistul Ilian Gîrneţ, din Republica Moldova, unul din elevii săi preferaţi.
Reprezentanţii Centrului Cultural Francez Cluj-Napoca, parteneri în cadrul evenimentului organizat de FST, precizează că susţin venirea dirijorului, stabilit în prezent în Franţa, în cadurl concertului Filarmonicii, în primul rând pentru activitatea generoasă pe care o dsfăşoară alături de interpreţii tineri.

„O parte a timpului său şi a legendarei sale energii este consacrată acestor interpreţi, cu care petrece mult timp pentru a-i forma, pentru a le transmite experienţa proprie, pentru a-i face să lucreze”, precizează reprezentanţii CFF Cluj-Napoca.

Tânărul şi „splendidul” violonist moldovean Ilian Gîrneţ este unul din elevii preferaţi ai dirijorului, pe care Misha Katz îl călăuzeşte de mai mulţi ani, continuă reprezentanţii CCF.

Concertul de vineri va avea loc de la ora 19, pe scena Casei de Cultură a Studenţilor din Cluj-Napoca.

Din program vor face parte lucrările „Uvertura Nunta lui Figaro, KV 492”, de W. A. Mozart, „Concertul pentru vioară în Re major, op. 61”, de L. van Beethoven şi „Simfonia a 5-a în Si bemol major, op. 100”, de S. Prokofiev.

Preţul biletelor este 20 de lei, respectiv 10 lei, cu preţ redus, pentru elevi, studenţi şi pensionari.

Comenteaza