Fotografii de Brâncuşi şi lucrări de Ghenie, atracţiile Cluj Art Weekend

Fotografii de Brâncuşi şi lucrări de Ghenie, atracţiile Cluj Art Weekend
În acest sfârşit de săptămână Clujul se umple de artă mai mult ca niciodată. Fabrica de Pensule aduce în atenţia publicului o serie de expoziţii artistice unice, în diferite locaţii din oraş.

Weekendul în care nouă locaţii din oraş vor deveni gazda a nu mai puţin de 17 expoziţii s-a născut dintr-o veche dorinţă a galeriştilor de a deschide accesul publicului clujean la un program intens de expoziţii şi întâlniri cu artişti şi cu lucrările lor în cadrul cărora să se creeze contextul unei cartografieri a Clujului, a spaţiilor şi a proiectelor pe care le găzduieşte.

Dintre acestea nu trebuie ratată expoziţia "Prin ochii colecţionarului", la care iubitorii de artă vor avea şansa unică de a vedea creaţiile unor artişti români de calibru internaţional, lucrări care nu au mai fost făcute publice în ţară. Printre lucrările expuse se numără cele ale unuia dintre cei mai mari artişti contemporani din lume, Adrian Ghenie, dar şi lucrări de István László, Ciprian Mureșan, Mihuț Boșcu Kafchin, Mircea Cantor şi mulţi alţii. Expoziţia va putea fi urmărită între 12-21 septembrie, în incinta The Office.

O altă expoziţie care trebuie punctată este instalaţia "Funcţionarul invizibil", semnată de multapreciatul artist clujean Ciprian Mureşan. Instalaţia face parte din proiectul "Gânduri inerte", care a luat startul acum doi ani şi care a făcut înconjurul lumii. Instalaţia vine ca o continuare a acestui proiect şi poate fi văzută la Muzeul de Artă Cluj între 12 septembrie - 5 octombrie.

Unul din punctele forte ale Cluj Art Weekend este expoziţia de fotografii realizate de Constantin Brâncuşi, pe care publicul are şansa să le vadă în exclusivitate cu această ocazie. Expoziţia include o selecţie de nouă fotografii care au fost făcute de celebrul sculptor, imagini ce recreează spaţiul intim al atelierului său şi ilustrează etapele creaţiei artistului. Fotografia lui Brâncuşi prezintă o viziune personală asupra creaţiei sale şi dezvăluie atât modul în care artistul îşi vedea opera, cât şi maniera în care dorea ca aceasta să fie văzută. Expoziţia poate fi văzută la Galeria Casa Matei, între 12-14 septembrie.

"Cluj Art Weekend este un proiect comun care îşi propune să reflecte stadiul actual al scenei artistice din Cluj şi ideile care stau la baza fiecărei iniţiative în parte. Iniţiativa aparţine galeriştilor şi artiştilor clujeni care doreau de multa vreme să facă acest eveniment", a spus Corina Bucea, PR al evenimentului.

Cluj Art Weekend are potenţialul de a deveni un eveniment anual şi o platformă constantă de dialog între artişti şi public, datorită faptului că evenimentul încurajează explorarea istoriei diferitelor locuri şi a ofertelor culturale contemporane.

Comenteaza