Gata pandemia! Primăria Cluj-Napoca "sparge" 150.000 de euro pentru 1 Decembrie și Revelion

Gata pandemia! Primăria Cluj-Napoca "sparge" 150.000 de euro pentru 1 Decembrie și Revelion
| Foto: Foto: Dan Tautan, Radu Pădurean, Gabriel Aldea, Nicu Cherciu

Revin evenimentele de 1 Decembrie și Revelion în centrul Clujului, 

Pe ordinea de zi a ședinței de Consiliu Local de săptămâna aceasta se numără un proiect privind aprobarea alocării sumei de 700.000 de lei de la bugetul local pe anul 2022 pentru organizarea evenimentelor 1 Decembrie – Ziua Națională a României și Revelion 2023. Ultimele evenimente organizate de primărie cu ocazia zilei de 1 Decembrie și Revelion au fost în 2019.

„În fiecare an, ziua de 1 Decembrie – Ziua Națională a României este marcată la Cluj-Napoca printr-o serie de manifestări oficiale de tradiție. Sărbătorirea Anului Nou reprezintă un eveniment de referință celebrat în toată lumea, în funcție de tradiția fiecărei culturi. Activitățile pe care municipalitatea le va organiza cu ocazia Zilei Naționale a României vor avea în centrul atenției manifestări oficiale de tradiție, dar și ample acțiuni cultural-artistice care reconstituie atmosfera istorică. Dorim ca spectacolul din noaptea de Revelion să constituie un reper de referință al unui an plin de evenimente care-i conferă municipiului Cluj-Napoca statutul de oraș european din inima Transilvaniei”, se arată în proiectul de hotărâre.

Bugetul solicitat pentru cele două evenimente se împarte astfel: prestațiile artiștilor (onorariu, transport, cazare și masă) – 300.000 lei, costurile pentru iluminat arhitectural – 100.000 lei, promovarea evenimentelor – 20.000 lei, costurile pentru spectacolele cu drone și artificii – 130.000 lei, realizarea unor spectacole multimedia de lasere și video mappin sincronizat pe o coloană sonoră – 150.000 lei.

Etichete
Comenteaza