Glume cu Cioran şi regizori

Glume cu Cioran şi regizori
O atmosferă prietenească şi jucăuşă a dominat aseară terasa cafenelei Enigma, cu ocazia dezbaterii despre literatură şi teatru cu scriitorii Dan C. Mihăilescu şi Ion Vartic.

Discuţia a fost precedată de prima lansare clujeană a unor volume publicate de Editura Bybliotek, condusă de Diana Suciu, romanul “Memoriile hingherului” de Mihai Măniuţiu, albumul “Mihai Măniuţiu. Spaţiul cameleonic”, de Cristina Modreanu, şi eseul “Cioran şi fascinaţia nebuniei”, de Dan C. Mihăilescu. Măniuţiu a prezentat eseul în “4 haiku-uri”, unul fiind “E cartea unui autor-actor care se priveşte în oglindă”, completat de Vartic, care a spus că volumul lui Dan C. este “o carte scrisă de un maniac de un alt maniac”.

 

Prezentându-l pe Mihai Măniuţiu, Mihăilescu a remarcat că în “Memoriile hingherului” autorul “pare impregnat de Beckett”, dar şi că Măniuţiu “este un metafizician al teatrului, un om cu sistem”. La evenimentul organizat de Teatrul Naţional, editura Bybliotek şi NCN au participat actori, regizori, critici de teatru şi scriitori renumiţi.

Comenteaza