Grafică de Ioachim Nica, la Muzeul de Artă

Grafică de Ioachim Nica, la Muzeul de Artă

 O expoziţie a unuia dintre cei mai semnificativi graficieni clujeni ai ultimelor decenii, Ioachim Nica, va fi vernisată azi, ora 18.00, la Muzeul de Artă din Cluj.

 

 

 Evenimentul face parte din programul “Artişti de marcă ai Clujului”, dedicat recuperării şi integrării culturale ale unor creatori care au marcat profilul cultural al oraşului.

 

“Expoziţia îşi propune, prin intermediul unei selecţii reprezentative de lucrări aparţinând atât fondului patrimonial de grafică românească contemporană al muzeului, cât şi al colecţiei particulare a artistului, o reconstituire a traseelor unui original demers creator, de o remarcabilă supleţe conceptuală şi profunzime ideatică. Imaginea pentru Ioachim Nica este un loc privilegiat al confesiunii şi al evocării, în care deconspirarea latentă a sensului se epuizează cu discreţie doar în oglinda propriei biografii”, scrie istoricul de artă Alexandra Sârbu.

 

Ioachim Nica s-a născut în 1937. A studiat artele plastice la Cluj, urmând apoi un masterat de grafică publicitară la Viena. A participat la numeroase expoziţii, atât în România, cât şi în SUA, Germania, Ungaria sau Belgia. A fost profesor şi rector al Universităţii de Artă şi Design din Cluj. Este Comandor al Ordinului Naţional “Meritul Cultural”. Expoziţia de la Muzeul de Artă va fi deschisă până în 25 iulie.

 

Comenteaza