Încă un festival de muzică la CASTEL în Cluj, vara! Biletele au fost puse în vânzare

Încă un festival de muzică la CASTEL în Cluj, vara! Biletele au fost puse în vânzare

Un al patrulea festival de muzică - și artă - se naște la Cluj-Napoca. Prima ediție ar urma să aibă loc vara viitoare, pe domeniul unui castel (asemeni Electric Castle). Este vorba despre /FORM Days, organizat de proprietarul lanțului club - cafenea - restaurant /FORM. 

Festivalul de muzică și artă /FORM Days va avea loc între 2 și 5 iulie 2020, la Castelul Rakoczi-Banffy din Gilău. Deși nu a fost anunțat concret un concept al acestui eveniment și niciun artist invitat, au fost puse în vânzare biletele: 158 de lei - acces general pentru cele 4 zile și 52 de lei camping. Primele nume confirmate ar urma să fie anunțate joi, 28 noiembrie, la ora 10:00, pe pagina de Facebook a festivalului. 

În spatele brandului /FORM se află Teodor Negrea, omul care a pus umărul și la nașterea Boiler Club și Electric Castle. Conform masteringthemusicbusiness.ro, acesta a început cu partea de bars de la DelaHoya, primul festival de muzică electronică din România. Apoi a creat Boiler Club, care, timp de cinci ani, a fost unul dintre puținele locuri de evadare ale unui public avid de muzică bună.

La scurt timp s-a asociat cu băieții de la Booha și împreună au făcut festivalul la care cu toții am fost, măcar pentru o ediție – Electric Castle. La patru ani de la prima ediție a Electric Castle, pentru că nu se mai regăsea în festival, Negrea și întreaga echipă artistică a EC s-au reorientat și au venit cu o nouă premieră – /FORM Space, un spațiu de evenimente deschis către toate formele entertainment, o scenă care se transformă în fiecare noapte. 

Festivalurile Clujului, nominalizări la European Festival Awards 2019

Amintim că Untold, Electric Castle şi Jazz in the Park, festivaluri de muzică desfăşurate în Cluj, au fost nominalizate la European Festival Awards 2019. Untold a primit premiul "Best Major European Festival” la European Festival Awards 2015, fiind pentru prima dată când un asemenea eveniment aflat la prima ediţie câştigă marele premiu. Nici celelalte două festivaluri clujene nu se află la primele nominalizări, însă până în prezent nu au reuşit să câştige la categoriile menţionate. 

  • Jazz in the Park - 25-28 iunie 2020 
  • Electric Castle - 15-19 iulie 2020 
  • Untold - 30 iulie - 2 august 2020 

Reabilitarea castelului din Gilău: 5 milioane de euro

Proprietarii domeniului Rakoczi-Banffy (11 ha) au respins propunerile unor investitori interesați de teren pentru un proiect imobiliar. Castelul a fost cumpărat de la moștenitorul Thomas Barcsay de către Elek Nagy (Ungaria) care vrea să îi păstreze specificul, fiind acum administrat de Fundația Traditio Transylvanica. Renovarea presupune fonduri de 5 milioane de euro.

Castelul a fost ridicat în sec. XV, în stil gotic, apoi renascentist, servind ca model de construcție cu patru bastioane pentru cel din Bonțida. În 1911 a fost recuperat de contesa Ecaterina Barcsay, fiind deținut până în 1948. Apoi a fost folosit ca școală pentru copii cu dizabilități, scăpând de distrugere, și retrocedat în 2002 lui Thomas Barcsay. Mai multe despre castel, AICI!

Comenteaza