Închidere “în trombă” la Festivalul de Teatru de la Sibiu

Închidere “în trombă” la Festivalul de Teatru de la Sibiu
Un număr record de persoane a participat duminică seară la evenimentele care au încheiat cea de-a XIX-a ediţie a Festivalului Internaţional de Teatru de la Sibiu (FITS).

"Nu ne-am aşteptat la un aflux atât de mare în ultimul weekend. La spectacolele din ultima seară (spectacolele de stradă de pe pietonala Bălcescu, respectiv concertul din Piaţa Mare - n. red.) noi estimam 35.000 de persoane, dar în final au fost circa 40.000, nu s-a mai întâmplat asta până acum", a specificat Adrian Tibu, responsabilul de relaţii cu presa al FITS. Cea de-a XIX-a ediţie a evenimentului s-a încheiat duminică seară, cu un concert susţinut de Smiley şi cu tradiţionalul foc de artificii în Piaţa Mare din centrul municipiului, urmate de un mesaj al directorului Teatrului Naţional Radu Stanca din Sibiu, Constantin Chiriac. Conform estimărilor organizatorilor festivalului, media zilnică de participanţi la eveniment (25 mai - 3 iunie) a fost de 61.000, la fel ca anul trecut.

Noutatea absolută a ediţiei din acest an au fost proiecţiile de film, care începând cu ediţia viitoare vor avea o frecvenţă zilnică. Între filmele difuzate s-au numărat "Akropolis", care redă spectacolul regizat de Jerzy Grotowski, cu o introducere de Peter Brook, respectiv "Undeva la Palilula", filmul de debut al cunoscutului regizor de teatru Silviu Purcărete. Cel mai recent spectacol montat de Purcărete la Teatrul Naţional Radu Stanca din Sibiu, "Călătoriile lui Gulliver", după J. Swift, s-a numărat printre vedetele festivalului. Montarea a fost invitată la un turneu în Edinburgh, se poartă negocieri pentru reprezentaţii în Asia şi a fost unul din cele mai bine vândute spectacole din festival. Alte spectacole cu o mare audienţă au fost reprezentaţiile de dans ale companiei Vertigo din Israel şi"Între noi totul e bine", montat de regizorul polonez Grzegorz Jarzyna. Actuala ediţie a FITS s-a desfăşurat sub genericul "Crize. Cultura face diferenţa" şi a reunit peste 2.500 de artişti din întreaga lume. Ediţia viitoare a FITS va fi una aniversară.

 

 

Etichete
Comenteaza