Ioan-Aurel Pop, demisie din fruntea Consiliului de Atestare a Diplomelor, după scandalul plagiatului lui Florin Iordache

Ioan-Aurel Pop, demisie din fruntea Consiliului de Atestare a Diplomelor, după scandalul plagiatului lui Florin Iordache

Preşedintele Academiei Române, Ioan-Aurel Pop, rectorul Universității Babeș-Bolyai Cluj, a anunţat că se va retrage de la conducerea Consiliului de Atestare a Diplomelor (CNATDCU), după ce instituţia a dat un verdict de neplagiat în cazul fostului ministru al Justiţiei, Florin Iordache.

Pop a declarat că nu ştie cine anume a semnat, în locul său, această decizie. „Cred că un alt membru al Academiei, care are mai puţine de dus pe umerii săi, ar trebui să chivernisească această instituţie cheie pentru învăţământul din România”, a afirmat Ioan-Aurel Pop, pentru Adevărul.

Declaraţia vine după ce luni, el declara, pentru Newsweek, că nu recunoaşte semnătura de pe documentul prin care CNATDCU i-a dat verdict de neplagiat fostului ministru al justiţiei, Florin Iordache. În decembrie 2019, CNATDCU a decis că Iordache nu a plagiat, iar documentul care validează decizia poartă, conform legii, numele preşedintelui CNATDCU, Ioan-Aurel Pop.

Alăturat numelui lui Pop există şi o semnătură scrisă de mână, cu un pix. După ce a publicat un articol pe această temă, Newsweek România a primit, în aceeaşi zi, un scurt mesaj de la preşedintele CNATDCU care a subliniat că semnătura de pe document nu îi aparţine şi că nici măcar nu a văzut vreodată actul.

“Nu am avut cunoştinţă despre acel document. Eu nu recunosc acea semnătură. Personal, cred că este vorba despre un plagiat. Nu-mi amintesc să se fi discutat o asemenea decizie în prezenţa mea (de plagiat n. red.)”, a afirmat Pop. El crede că în cazul fostului ministru este vorba despre un plagiat evident.

Comenteaza