Johann Strauss Ensemble revine la Cluj-Napoca cu un nou concert de Crăciun

Johann Strauss Ensemble revine la Cluj-Napoca cu un nou concert de Crăciun
| Foto: Johann Strauss Ensemble

Johann Strauss Ensemble, condusă de dirijorul Russel McGregor, va prezenta concertul intitulat "Vienna Magic - Christmas Edition" în mai multe oraşe, precum Braşov, Bistriţa, Cluj-Napoca, Râmnicu-Vâlcea şi Bucureşti.

Lucrări muzicale ce aparţin marilor compozitori Johann Strauss fiul şi tatăl, compoziţii de Franz Lehar, Karl Komzak, Julius Fucik, dar şi temele de Crăciun create de Johann Sebastian Bach, sunt doar câteva dintre bijuteriile muzicale care vor înnobila programul concertului "Vienna Magic - Christmas Edition".

Sopranele Irina Baianţ, Milena Arsovska şi baritonul Michael Havlicek în calitate de invitaţi speciali, vor completa seara cu recitaluri. 

Soprana Irina Baianţ a cucerit Europa, iar vocea ei s-a făcut auzită de pe marile scene ale lumii. Are doar 28 de ani, dar o activitate impresionantă, cu peste 70 de concursuri naţionale şi internaţionale la activ. A colaborat cu Scala, Alte Oper Frankfurt, Filarmonica din Berlin, Opera din Viena, Opera Garnier din Paris, Filarmonica din Bruxelles, Balshoi Teatre din Moscova, Palatul Kremlin, Grand Rex Paris, Opera Naţională din Istanbul, München Stats Oper, Her Majesty\'s Theatre Londra, Paladium theatre UK şi multe altele.

Soprana Milena Arsovskaprovine din Macedonia, deţine diploma de master a Universităţii de Muzică şi Arte din Viena şi este aboslventă a Universităţii din Ss.Cyril şi Methodius, Facultatea de Muzică din Skopje, Macedonia. Milena Arsovska a fost finalista prestigioasei competiţii de canto Leyla Genzer din Istanbul, în 2012 şi a câştigat premii importante la numeroase concursurile internaţionale de muzică,  precum: concursul de Operetă Dostal din Viena, în 2011, concursul internaţional de muzică OEJAB din Viena, Heder-Stipendium sau Crossover Competition-Heinrich Strecker din Baden, în 2013.

Şi-a făcut debutul la Opera din Macedonia, în Tosca, şi-a continuat activitatea artistică la Teatrul din Vienna, iar în 2015, a devenit angajata Teatrului din Magdeburg, unde a interpretat rolul lui Gretchen în operă comică Der Wildschütz. În urma succesului obţinut, i-a fost atribuit un al doilea rol, în acelaşi an: Milena Arsovska interpretând rolul principal al filmului Stravinsky's Nightingale, care a avut premiera la Teatrul Naţional din Praga.

Baritonul Michael Havlicek nu este la prima vizită în România. Artistul a mai fost prezent în concertele orchestrei Johann Strauss Ensemble din ţara noastră, în anii 2009, 2010, 2016 şi 2017. Este absolvent al Conservatorului din Vienna. De-a lungul timpului a susţinut numeroase concerte şi recitaluri pe marile scene internaţionale din  Japonia,  Africa de Sud, Argentina, Germania şi SUA. Din anul 2011, este anagajat al Vienna Volksoper şi poate fi admirat, şi astăzi, ca deţinător al rolurilor principale în aproape toate producţiile scenice.

Atracţia concertelor susţinute de orchestra austriacă se datorează, în mare parte, magnetismului lui Russel McGregor, dirijor şi prim-solist, deţinător al unei viori fabricate de Carlo Giuseppe Testore în anul 1697, “sora mai mică” a celebrei viole a lui Wolfgang Amadeus Mozart. În acompaniamentul sau sub bagheta lui Russel McGregor, au performat vedete ale muzicii de operă, precum Luciano Pavarotti, Jose Carreras sau Ildiko Raimondi.

Întrucât concertele orchestrei Johann Strauss Ensemble sunt susţinute, de fiecare dată, cu casa închisă, organizatorii le recomandă tuturor persoanelor interesate să îşi achiziţioneze biletele din timp, online de peticketnet.ro, iabilet.ro, bilet.ro, bilete.ro, startickets.ro, eventim.ro sau direct de la casa de bilete a Sălii Palatului.

Preţurile biletelor variază în funcţie de categoria de loc, după cum urmează: Cat.IV - 50 lei, Cat.III - 80 lei, Cat.II - 100 lei, Cat.I -150 lei şi VIP - 210 lei.

Comenteaza