Juriul de la Comedy Cluj: nu am decis dacă în competiţie va conta mai mult umorul sau calitatea filmului per ansamblu

Juriul de la Comedy Cluj: nu am decis dacă în competiţie va conta mai mult umorul sau calitatea filmului per ansamblu
Reprezentanţii juriului festivalului Comedy Cluj au precizat că nu s-au decis încă dacă în votul care va desemna filmul câştigător al competiţiei vor ţine cont mai mult de doza de comedie şi umor a fiecărie producţii sau de calitatea per ansamblu a filmului respectiv.

"A fost o chestiune pe care am discutat-o încă de la început. Încă nu am văzut toate cele zece filme din competiţie, aşteptăm să o facem şi după aceea vom decide ce va prevala mai mult", a punctat Ksenia Koltsova, membru al juriului Comedy Cluj.

Componenţii juriului au menţionat, pe de o parte, că filmele din festival nu sunt întotdeauna comedii pure, întrucât şi în viaţă comedia şi drama se intersectează, însă toate au suficiente elemente care să permită clasificarea lor în acest gen.

Maja Bogojević, preşedintele juriului, a menţionat dealtfel că este foarte greu să produci o comedie pură şi de calitate ridicată.

Oscar Alonso, aflat pentru cel de-al treilea an la festival, a precizat că speră ca festivalul să continue să crească, în timp ce italianul Simone Fenoil a subliniat că jurizând un festival de comedie juriul însuşi a avut numeroase momente de amuzament şi relaxare.

Românul Dan Burlac a specificat că speră ca festivalul Comedy să devină un vector pentru o producţie mai mare de filme de comedie în România. "Avem foarte mult umor, dar în ultimul timp este destul de puţin folosit. Sper ca şi în Europa să fim cunoscuţi pentru acest festival şi să ne putem prezenta şi cu comedii în străinătate", a precizat Burlac.

Festivalul Comedy Cluj se desfăşoară între 11-20 octombrie.

Comenteaza