Liceenii îşi testează talentul. Începe Festivalul Bunei Dispoziţii

Liceenii îşi testează talentul. Începe Festivalul Bunei Dispoziţii
Peste 200 de liceeni îşi vor demostra de joi până duminică abilităţile actoriceşti, în cadrul celei de-a cincea ediţii a Festivalului Naţional de Teatru al Bunei Dispoziţii, STAGE 2014.

Evenimentul se adresează iubitorilor de teatru cu vârste cuprinse între 14 şi 19 ani, iar scopul său este de a încuraja şi sprijini tinerii să participe activ la activităţi extraşcolare creative, precum teatrul. Astfel, pe scena cinematografului Mărăşti, locul de desfăşurare a festivalului, se vor întrece peste 200 de tineri din 14 oraşe ale ţării.

Jurizaţi de Radu Tuculescu, Magdalena Vaida şi Rodica Tulbure, actorii liceeni vor încerca să cucerească fie Marele Premiu pus în bătaie, fie premiile pentru interpretare feminină în rol principal,  pentru interpretare feminină în rol secundar, pentru interpretare masculină în rol principal, pentru interpretare masculină în rol secundar, pentru regie, pentru scenografie, premiul Juriului sau
cel de popularitate, acordat prin vot de către spectatori.

Festivalul este un eveniment caritabil, organizat de Fundaţia Părinţi din România, pentru a susţine proiectul „Zambet de copil", prin care se doreşte crearea primului Call Center pediatric de stat din ţară, la Spitalul de Copii Cluj. Deschiderea oicială va fi vineri, 06 noiembrie, de la ora 11.00, la Cinema Mărăşti, în prezenţa şefului Inspectoratului Şcolar Judeţean Cluj, Valentin Cuibus.

Comenteaza