Lumea magică a poţiunilor lui Harry Potter, la Muzeul Farmaciei din Cluj

Lumea magică a poţiunilor lui Harry Potter, la Muzeul Farmaciei din Cluj
Cu ordinul de evacuare pe uşă, conducerea Muzeului Farmaciei nu renunţă la luptă; ba mai mult organizează o expoziţie inedită: "Harry Potter şi adevărata istorie a farmaciei". Vernisajul va avea loc sâmbătă, 28 noiembrie, ora 11:00.

"Copiii, părinţii şi bunicii sunt invitaţi să intre în lumea magică a poţiunilor, plantelor şi a prafurilor vindecătoare, într-o ambianţă medievală autentică a colecţiei de istorie a farmaciei, incursiune în care vor fi însoţiţi de Harry Potter, personaj care nu mai are nevoie de prezentări.

Harry Potter nu doar va ghida vizitatorii, ci va realiza şi demonstraţii de magie în fiecare sală a vechii farmacii. Cu această ocazie, vom lansa şi catalogul expoziţiei, sub forma unei cărţi pentru copii", transmit curatorii expoziţiei. 

Expoziţia va fi deschisă publicului începând cu 28 noiembrie, iar conducerea muzeului clujean speră să o închidă abia în 27 martie 2016, în cazul în care situaţia instituţiei de cultură va rezolvată. 

Muzeul Farmaciei riscă să fie evacuat din spaţiul în care funcţionează, clădirea fiind retrocedată, iar proprietarii vor să o vândă: 600.000 de euro cer pentru spaţiul muzeului şi 1 milion de euro pentru toată clădirea. Mai multe despre acest subiect AICI. 

 

Comenteaza