“Machan”, în vârful clasamentului filmelor votate de public

“Machan”, în vârful clasamentului filmelor votate de public

“Machan”, “Hai noroc!” şi “O istorie completă a eşecurilor mele sexuale” sunt filmele care au primit, până acum, cele mai multe “note bune” din partea clujenilor.

 

Clujenii au posibilitatea de a acorda “Premiul Publicului” celor 12 filme înscrise în competiţia TIFF. Fie că este vorba de “Machan”, “Hai noroc!”, “O istorie completă a eşecurilor mele sexuale”, “La noapte dorm la Hollywood”, “Nord”, “Fata în casă”, “Copilul din Kabul”, “Eşti Marlon şi Brando”, “Toţi ceilalţi” sau “Sărbătoarea fetiţei moarte”, clujenii au votat în număr mare filmele aflate în competiţie.

 

 Astfel, pe primul loc în topul preferinţelor s-a aflat “Machan”, o coproducţie Sri Lanka–Italia–Germania, care urmăreşte povestea unor srilankezi foarte săraci ce inventează o falsă Echipă Naţională de handbal a Sri Lankăi pentru a emigra în Germania. Filmul a fost văzut, până miercuri, în urma a două vizionări, de 357 de spectatori, dintre care 252 l-au votat ca excelent. Media obţinută e 4,59. Un alt film care a stârnit interesul clujenilor, care l-au văzut în număr mare, este “Hai Noroc!” (Barthalo!), o producţie din Ungaria, în regia lui Robert Lakatos. Cu toate că a avut un număr mai mare de vizitatori decât “Machan”- 1.222, dintre care şi-au exprimat votul 697, “Hai noroc!” se situează pe locul doi în topul preferinţelor, cu o medie de 4,57. Documentarul “O istorie completă a eşecurilor mele sexuale”, realizat în Marea Britanie, se află pe locul trei, cu o medie de 4,37, fiind votat de 179 din cei 331 de spectatori avuţi.  “Premiul Publicului se va acorda în funcţie de voturi la Gală”, a declarat Oana Răsuceanu, purtătorul de cuvânt al TIFF.

 

Cu toate că au fost catalogate ca fiind must see-urile TIFF, filmele “Hunger” , “Il Divo” şi “Gomorrah”  au obţinut punctaje mediocre, clasându-se pe locurile 12, 21, respectiv 53. “Fie oamenii nu au votat, fie filmul nu a fost pe gustul oamenilor. Cele trei filme sunt must see-urile, sunt filme cu pedigree, foarte apreciate, care au făcut rondurile festivalurilor internaţionale. Sunt filme realmente de calitate”, a menţionat Oana Răsuceanu.

 

Comenteaza