"Magicianul" Marian Râlea se întoarce acasă VIDEO

Celebrul actor Marian Râlea, născut la Turda, cunoscut publicului larg pentru rolul magicianului din emisiunea tv "Abracadabra" dar şi Sorin Leoveanu, unul din cei mai bine cotaţi actori de teatru din România, sunt din această stagiune angajaţi ai Teatrului Naţional din Cluj, a anunţat directorul Mihai Măniuţiu.

"Marian Râlea şi Sorin Leoveanu sunt din acest moment angajaţii noştri", a anunţat directorul Teatrului Naţional din Cluj, Mihai Măniuţiu, în cadrul unei conferinţe de presă.

"Marian Râlea a mai lucrat cu noi. Va juca în noiembrie un spectacol pentru copii, din două spectacole vom face practic unul, asta şi pentru că nu avem suficienţi bani pentru un decor nou. Spectacolul respectiv va fi prima lui sarcină de serviciu", a precizat Măniuţiu.

Născut în 1957 la Turda, Marian Râlea, absolvent al Academiei de Teatru și Film din București, promoția 1982, este unul din actorii care se bucură de apreciere în peisajul teatral românesc. A jucat în zeci de spectacole la diverse teatre din Bucureşti şi din ţară. Deţinător al unui premiu UNITER pentru cel mai bun actor al anului în 1988, el a fost nominalizat de asemenea, în 2012, la premiul UNITER pentru cel mai bun actor în rol principal, pentru rolul Saşa Saveliev din spectacolul "Îngropaţi-mă pe după plintă". Totuşi actorul a rămas în memoria publicului larg cu rolul de amfitrion al emisiunii "Abracadabra", difuzată în anii '90, mai întâi la TVR 1, apoi la Pro Tv.

Referitor la Sorin Leoveanu directorul Teatrului Naţional a precizat că acesta a mai fost angajat al instituţiei, fiind protagonistul rolului titular în celebrul "Hamlet" regizat de Vlad Mugur la Cluj şi că va putea fi văzut mai întâi într-un spectacol la studio Euphorion.

"Chiar dacă este o vedetă Sorin Leoveanu va putea fi văzut mai întâi la Euphorion. E şi o chestie emoţională, el a mai fost angajatul nostru, a fost celebrul Hamlet, M-a rugat să nu îl <arunc> direct la sala mare deoarece are o anumită inhibiţie, legată de faptul că el a jucat atunci (în 2001, n.red.) Hamlet, iar după aceea Vlad Mugur a murit", a precizat Măniuţiu.

Născut în 1974, absolvent al Universităţii de Artă Teatrală şi Cinematografică din Târgu-Mureş, secţia Actorie, Sorin Leoveanu este unul din cei mai bine cotaţi tineri actori din spaţiul autohton. A jucat în numeroase spectacole la Teatrul Naţional din Craiova, dar şi la teatre din Bucureşti, Târgu-Mureş, Iaşi şi Cluj-Napoca. S-a bucurat de apreciere deosebită pentru mai multe roluri, între care şi rolul titular din spectacolul "Hamlet", regizat de Vlad Mugur în 2001 la Teatrul Naţional din Cluj. În 2012 a obţinut premiul UNITER pentru cel mai bun actor în rol principal, pentru rolul Caligula, din spectacolul cu acelaşi titlu de la Teatrul Naţional din Craiova.

Directorul Naţionalului din Cluj a specificat că deşi instituţia a angajat două vedete ale teatrului românesc, Marian Râlea şi Sorin Leoveanu, cei doi vor participa la fel ca şi ceilalţi actori la audiţii şi vor juca în acele spectacole pentru care vor fi aleşi de regizori.

Etichete
Comenteaza