Marile teme ale picturii, dezbătute la Casa de Cultură a Studenţilor

Marile teme ale picturii, dezbătute la Casa de Cultură a Studenţilor
Casa de Cultură a Studenților invită clujenii la o serie de conferințe de artă, desfăşurate sub genericul "Marile teme ale picturii", ce debutează astăzi la ora 19:00.

Prima prelegere poartă titlul "Cum să înțelegem arta picturii?" și propune introducerea în limbajul vizual artistic, cu elementele primordiale precum linia, forma, culoarea, lumina, ritmul, perspectiva și compoziția.

"Dialogul dintre operele de artă clasice și moderne fac posibilă înțelegerea problemelor plastice propuse și transpun publicul într-un participant la binomul imagine-cuvânt. Ne adresăm tuturor iubitorilor de artă și frumos, cu precădere studenților, elevilor și profesorilor din învățământul artistic", a declarat Ioana Cecilia Stoica, coordonatorul evenimentului..

Prin aceste conferințe se urm[re;te facilitarea cunoașterii îndeaproape nu doar a elementelor de limbaj plastic, ci și a celor mai importante perioade din istoria artelor și a temelor fundamentale, care au preocupat creatorii din toate timpurile.

Discursurile vor fi susținute lunar pe durata acestui an de către Marcel Muntean, conf.univ.dr. al Facultății de Teologie Ortodoxă din cadrul Universității Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca.

 

 

Comenteaza