Mesajul lui Boc pentru clujeni: "Continuăm!"

Mesajul lui Boc pentru clujeni:
Primarul Clujului, Emil Boc, vrea ca în 2021 să invite europenii să viziteze "cealaltă capitală, capitala Transilvaniei".
"Încep prin a mulţumi Comunităţii clujene şi Asociaţiei Cluj-Napoca 2021 - Capitală Europeană a Culturii pentru realizarea strategiei şi a Programului aferent candidaturii oraşului la titlul de capitală culturală europeană. 

A fost o muncă de 6 ani de zile, în care au fost implicaţi sute de oameni cu expertiză de specialitate în domeniul cultural, şi nu numai. Ca urmare a acestui efort, Clujul are astăzi o strategie culturală şi un plan coerent de implementare a acesteia", menționează primarul, pe pagina sa de Facebook. 

"Proiectele din dosarul de candidatură la titlu reprezintă esenţa acestei strategii culturale a oraşului. Proiectele sunt necesare oraşului şi trebuie implementate. Câştigarea titlului ar fi asigurat o mai mare vizibilitate, dar nu înlocuia munca Noastră de implementare. Obligaţia financiară majoră ne revenea oricum tot nouă. 

Am adresat direct, împreună cu președintele Consiliului Judeţean, dl Alin Tişe, o invitaţie Asociaţiei Cluj-Napoca 2021 Capitală Europeană a Culturii - domnilor Florin Moroşanu şi Ştefan Teișanu, cărora le mulţumesc în mod special pentru modul exemplar de implicare în conceperea şi susţinerea proiectului - de a continua implementarea Proiectului cultural, aprobat şi susţinut de toate forţele politice şi de către toate autorităţile locale şi judeţene. 

Ar fi mare păcat şi o uriaşă greşeală ca o muncă atât de consistentă şi o expertiză valoroasă să nu fie fructificată în interes public. Nimeni nu poate nega sau lua dinamismul şi vitalitatea culturală a oraşului. Nimeni şi nimic nu ne poate împiedică să fructificăm în continuare avantajele competitive ale Clujului care îl plasează în postura de primul oraş din România după Bucureşti, iar în unele domenii chiar în faţa capitalei. 

Depinde doar de Noi să continuăm finanţarea consistentă a sectorului cultural (din 2010 încoace finanţarea a crescut de aproape 10 ori, de la 300.000 de euro la aproape 3 milioane de euro, doar pentru sectorul ONG. Nimeni nu ne poate lua titlul de Capitală Europeană a Tineretului pe care l-am avut deja. 

Depinde doar de Noi să menţinem Comunitatea clujeană alături de acest proiect, aşa cum a fost până acum. Felicităm încă o dată Timişoara şi haideţi ca în 2021 să-i invităm pe toţi europenii să vadă şi Cealaltă Capitală, Cluj-Napoca, capitala Transilvaniei. Nu trebuie neapărat Titlu pentru a fi capitală culturală europenă. Putem demonstra asta". 

Titlul de Capitală Europeană a Culturii a fost atribuit de Comisia Europeană municipiului Timișoara, după o competiție la care au mai participat Cluj-Napoca, București și Baia Mare. 
Comenteaza