Mihai Măniuţiu pregăteşte o premieră cu Marius Bodochi în rol principal la Turda FOTO

Mihai Măniuţiu pregăteşte o premieră cu Marius Bodochi în rol principal la Turda FOTO
Cunoscutul regizor Mihai Măniuţiu pune în scenă un spectacol la Teatrul Municipal din Turda. Este vorba despre "Omul cu chitara", de Jan Fosse, cu Marius Bodochi în rolul principal.

Avanpremiera este programată pe 30 septembrie, de la ora 19. Alături de Marius Bodochi din distribuţie mai fac parte tinerii actori Răzvan Corneci şi Flavia Giurgiu.

Echipa de realizatori îi mai include pe Adrian Damian - scenografia, Şerban Ursachi - muzica, Vava Ştefănescu - coregrafia, Lucian Moga - light-design. Traducerea textului a fost efectuată de Daria Ion.

"El este <Omul cu chitara>. E cel pe lângă care treci zilnic la metrou, dar nu îl observi, cel care cântă celor care vor şi celor care nu vor să-l asculte. E cel care ar putea să-ţi întrerupă pentru o clipă traseul monoton, pe care îl parcurgi aproape somnambulic. Omul cu chitara e martorul unor frânturi de viaţă pe care le culege, le ordonează, le asociază cu propriul traseu, însă, cel mai important- el reduce la esenţial totul şi identifică un şablon al <devenirii umane>, afirmând repetitiv, cadenţat <Aşa e viaţa>", precizează reprezentanţii Teatrului Municipal din Turda pe pagina de facebook a instituţiei.

Pe de altă parte Teatrul Municipal din Turda va organiza, între 16-18 octombrie, cea de-a doua ediţie a festivalului "Teatru pe Drumul Sării". Organizatorii au anunţat deja, în cadrul festivalului, desfăşurarea unui atelier de teatru-dans susţinut de coregraful Florin Fieroiu, intitulat "Body-Context-Performance". Accesul este gratuit, iar înscrierile prealabile se fac prin trimiterea unui CV pe adresa teatrului municipal din Turda.

Etichete
Comenteaza