Milioane de lire sterline pentru o lucrare a lui Adrian Ghenie

Milioane de lire sterline pentru o lucrare a lui Adrian Ghenie
| Foto: sothebys.com

Lucrarea care a fost vândută, vineri seară, la Londra, datează din 2010, an în care a fost cumpărată de un colecţionar de la o galerie din Berlin, unde Adrian Ghenie s-a stabilit după absolvirea Universitaţii de Artă din Cluj.

Tabloul "Boogeyman" a lui Adrian Ghenie, a fost vândut vineri seară, la casa de licitații Sotheby’s din Londra, pentru aproape 5 milioane de lire sterline. 

Potrivit profit.ro, tot vineri și tot la Londra, la o altă casă de licitaţii, un studiu pentru faimoasele autoportrete ale lui Ghenie, în tehnică mixtă și colaj, s-a vândut pentru 68.750 de lire sterline. Lucrarea a fost achiziționată de la Galeria Plan B, din Cluj, printre ai cărui fondatori se numără și artistul.

Adrian Ghenie a absolvit Universitatea de Arte din Cluj, unde l-a avut profesor pe reputatul pedagog Ioan Sbârciu, şi a fondat în 2005, împreună cu Mihai Pop, galeria Plan B, extinsă ulterior şi în Berlin. Plan B a organizat pavilionul românesc la Bienala de la Veneţia din 2007, iar în 2008 a deschis un spaţiu expoziţional permanent la Berlin, o premieră pentru o galerie românească în străinătate.

 

Comenteaza