Ministrul Culturii la TIFF: "Dau un semnal optimist pentru filmul românesc". I-a invitat pe actorii independenţi la dialog

Ministrul Culturii la TIFF: "Dau un semnal optimist pentru filmul românesc". I-a invitat pe actorii independenţi la dialog

Ministrul Culturii, Bogdan Gheorghiu, a fost prezent la Gala de închidere a Festivalului Internaţional de Film Transilvania, eveniment ce a avut loc, în 8 august 2020, în Piaţa Unirii din Cluj-Napoca. Gheorghiu promite sprijin pentru filmul românesc, cât şi pentru actorii de teatru independenţi. 

Pentru mai multe informaţii de ultimă oră vizitaţi pagina principală ZIUA DE CLUJ

"Este datoria mea să dau de aici un semnal optimist pentru filmul românesc. Am raportat o victorie cu cei de la Loteria Română, urmează să mai avem o victorie cu cei de la Ministerul Finanţelor, pentru ca filmul românesc să beneficieze, în sfârşit, de cei 4% pe care îi aşteptăm de mult, din profitul Loteriei Române. Legat de sectorul independent, vreau să vă spun că, de când am venit eu la minister, a fost cel mai intens şi lung dialog cu sectorul independent. Prin dv. voi lua legătura cu aceşti actori şi un grup delegat de dânşii va avea o întâlnire cu mine după 15 august, până atunci nu sunt la Bucureşti", a declarat ministrul. 

Amintim că, câțiva artiști independenți din Cluj s-au întâlnit, în Piaţa Unirii, înainte de începerea Galei de Închidere a festivalului TIFF, pentru a semnala faptul că arta independentă din România are nevoie de susținerea autorităților.

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte ZCJ.RO pe FACEBOOK şi pe Instagram

loading...
Loading...
Comenteaza