Mona Marian, directoarea Teatrului Puck, are nevoie de ajutorul nostru

Mona Marian, directoarea Teatrului Puck, are nevoie de ajutorul nostru
Regizoares Mona Marian, directoarea Teatrului de Păpuşi "Puck" din Cluj-Napoca, este internată la Spitalul Clinic de Boli Infecţioase. Ea suferă de o boală necruţătoare, care ar putea fi tratată într-o clinică din străinătate.

Apropiaţii artistei fac un apel la comunitatea clujeană pentru spirjin finaciar.

"Mona, are acum nevoie de noi!Boala nedreaptă care îi chinuie trupul, poate fi trataă la o clinică din străinătate. Orice bănuţ adunat grabnic îi este de mare ajutor. S-a deschis un cont pentu ea. Cei care doresc să o ajute să dea un semn", scrie într-un mesaj postat pe contrul de Facebook al artistei.

Potrivit fiicei regizoarei, Cătălina, medicii nu au putut da un diagnostic concret în ceea ce priveşte boala de care suferă artista.

"Deși a încercat cu toată puterea să ascundă boala care o macină, mă vad în situația de a face publică starea ei de sănătate și de a căuta sprijinul vostru al celor care îi admirați munca, a celor care s-au bucurat în fața operelor sale și au găsit inspirație în creațiile ei. Mama a fost diagnosticată cu o afecțiune necruțătoare. Este vorba despre o forma atipică de Scleroză Multiplă sau de o alta afecțiune neurologică degenerativă care însă, din cauza lipsei tehnologiei, în Romînia nu poate fi identificată. Doctorii ne-au dat prea puține speranțe. Musculatura a început să cedeze, mănînca cu greutate, nu mai poate vorbi, se miscă extrem de greu. Mama se zbate în capcana propriului trup, fiind în același timp extrem de lucidă. Se caută tratamente și soluții. În mometul de față este internată la Cluj și i se fac teste alternative. Medicii au cerut sprijinul colegilor din alte țări unde există tehnologie mai avansată și unde afecțiunile neurologice ar putea fi tratate cu succes, însă costul analizelor, al tratamentelor și a îngrijirii de specialitate s-a ridicat peste puterea noastră financiară. În orice moment am putea fi chemați intr-o alta țară pentru tratament și nu vom putea acoperi cheltuilile. Avem mare nevoie de suportul vostru", spune Cătălina.

Donaţii pot fi făcute la: NR.CONT FUNDATIA AFI -FONDURI PENTRU MONICA MARIAN RO82BTRL06601205S8111100

Alături de Tompa Gabor şi Mihai Măniuţiu, Mona Marian este unul din regizorii clujeni cunoscuţi la nivel naţional şi chiar internaţional. Născută în 1961 Mona Marian este absolventă a specializării de regie, din cadrul Institutului de Artă Teatrală şi Cinematografică „I. L. Caragiale", Bucureşti, la clasa profesoarei Cătălina Buzoianu. A montat zeci de spectacole, la Teatrul Naţional din Cluj, dar şi la diverse teatre de păpuşi din ţară, în special la Teatrul de Păpuşi Puck din Cluj-Napoca, al cărei directoare este. Mona Marian este totodată lector Universitar în cadrul facultăţii de Teatru şi Telviziune a Universităţii Babeş-Bolyai. Regizoarea a montat anul acest "D'ale carnavalului", după I.L. Caragiale la Teatrul Naţional. Ea a pregătit de asemenea montarea „Femeia nisipurilor", după Kobo Abe, la teatrul Maghiar de Stat Cluj, însă premiera a fost suspendată din cauza unor probleme cu drepturile de autor.

Etichete
Comenteaza