Năbădăi în club

Năbădăi în club
Clujenii au variante diverse pentru a se delecta zilele viitoare: de la cursuri de stăpânire a emoţiilor la spectacole de teatru în baruri.

 Cei care doresc să-şi petreacă timpul liber în oraş pot alege în următoarele zile variante de “evadare” din rutina cotidiană: îi aşteaptă o conferinţă despre “Frumosul în Cluj”, într-un format popular pe plan mondial, dar şi filme aduse direct de la Budapesta.

 

Clujul va găzdui în 24 iunie o seară numită “Pecha Kucha”, concept popular în lume. Evenimentul va fi organizat în localul Restoremi, strada Aurel Vlaicu nr. 25, de la ora 20.20. în faţa spectatorilor vor vorbi antreprenori, oameni din mass-media şi marketing, care vor avea prezentări pe tema “Frumosul în Cluj”, realizate în format 20x20 (20 de imagini a câte 20 de secunde). Dar ce înseamnă Pecha Kucha Night?

 

Conceptul a debutat în 2003, în Tokyo, Japonia, sub forma unei reuniuni a designerilor şi a “oamenilor de creaţie” (din agenţiile de publicitate) ca metodă de a împărtăşi din experienţa lor şi de a vorbi despre proiectele pe care le realizează. Denumirea este echivalentul japonez pentru “chit-chat”, termen referitor la conversaţii. în prezent, Pecha Kucha Night este un tip de întâlnire informală organizată în toată lumea.

 

Copiii clujeni pot să-şi îmbunătăţească mişcarea scenică, exprimarea artistică, dicţia sau stăpânirea emoţiilor în public în cadrul unui atelier organizat de Centrul Cultural Francez între 28 iunie şi 2 iulie. Atelierul este animat de profesorul de limba franceză Alexandru Jurcan, care este, între altele, şi scriitor şi conducător al trupei de teatru pentru elevi Assentisment.

 

Atelierul se adresează copiilor cu vârste între 10 şi 14 ani care au cunoştinţe minime de limba franceză şi costă 165 lei de persoană. Festivalul Dialëktus din Budapesta invită clujenii să vizioneze la Casa Tranzit, de joi până sâmbătă, 23 de filme antropologice şi documentare realizate de cineaşti europeni. Programul proiecţiilor de la Casa Tranzit este accesibil pe site-ul: www.tranzithouse.ro.

 

Pasionaţii de teatru sunt invitaţi mâine, în clubul Diesel, pentru a se delecta cu spectacolul “Dragoste cu năbădăi”, în regia lui Sorin Misirianţu. Evenimentul, care face parte din stagiunea 2010 a fenomenului Teatru de Club, începe la ora 21.00, iar un bilet de intrare costă 15 lei.

 

Comenteaza