Naţionalul clujean a vibrat pe acordurile pianului lui Clayderman GALERIE FOTO

Naţionalul clujean a vibrat pe acordurile pianului lui Clayderman GALERIE FOTO
Sute de clujeni veniţi să asiste, în premieră absolută, la cel mai nou spectacol al pianistului Richard Clayderman, au umplut sâmbătă seara Teatrul Naţional.

"The prince of romance" (Prinţul romantismului), artist intrat în Cartea Recordurilor drept „cel mai de succes pianist al lumii", şi-a lansat în faţa publicului clujean show-ul „From Paris with Love" (Cu dragoste, din Paris), un concept inovator, care propune o experiență senzorială totală.

Timp de două ore, Clayderman, acompaniat de Camerata Regală, a interpretat cele mai cunoscute şi apreciate cântece ale sale, dintre care nu a lipsit, desigur, „Ballade pour Adeline", piesă care a atins cifra record de peste 22 de milioane de copii vândute în 38 de țări și care a devenit emblema celebrului pianist.

Cu o prezenţă scenică de invidiat, pusă în valoare şi de jocul de lumini ireproşabil, pianistul a impresionat prin muzica sa spectatorii, ridicând sala în picioare. Până şi cei mai tineri membri ai audienţei au ieşit de la concert fredonând piesele sale.

"A fost excepţional şi showul şi interpretarea. Eu îl ascult de ani de zile şi chiar şi acum, la 70 de ani, tot mi-e foarte drag", a spus la ieşire,o doamnă cochetă, care a fost aproape imediat secondată de un domn de vreo 50 de ani: "A fost incredibil. Pot spune că sunt fan, îl ascult de mult timp".

Deşi, în mare majoritate, clujenii au fost mulţumiţi de spectacolul lui Clayderman, au fost şi câteva persoane care şi-ar fi dorit ceva mai mult. "Da, a fost interesant. Mi-ar fi plăcut să fie mai mulţi interpreţi şi mai multe instrumente", a spus un tânăr. 

Richard Clayderman este unul dintre cei mai iubiţi pianişti contemporani, înregistrând vânzări record de peste 150 de milioane de copii și deținând un palmares de 267 de discuri de aur și 70 de platină. Pianistul, cu o carieră de peste 40 de ani, a surclasat vedete precum Lady Gaga, Bob Dylan, Adele sau Coldplay.

La vârsta de 12 ani, a fost acceptat în Conservatoire de Paris, unde a avut mare succes în anii adolescenței. Dificultățile financiare, precipitate de boala tatălui său, au preconizat o carieră promițătoare de pianist. Atunci, pentru a-şi câștiga existența, artistul și-a găsit de lucru la banca funcționarilor, ca și acompaniator la trupele contemporane, colaborând cu cântăreți francezi precum Johnny Hallyday, Thierry Le Luron și Michel Sardou.

Născut Philippe Pagès, Clayderman este un artist complet, care a lansat de-a lungul carierei numeroase albume, inclusiv compozițiile lui Paul de Senneville și Oliver Toussaint, predări instrumentale de muzică populară, rearanjamente de coloane sonore ale filmelor și acorduri ușor de ascultat ale celor mai populare lucrări de muzică clasică. Schimbarea numelui său în Richard Clayderman a avut loc odată cu lansarea piesei care i-a propulsat cariera, „Ballade pour Adeline".

Comenteaza