Naţionalul clujean, la final de stagiune: 12 premiere, 166 de reprezentaţii în faţa a 65.000 de spectatori

Naţionalul clujean, la final de stagiune: 12 premiere, 166 de reprezentaţii în faţa a 65.000 de spectatori
Teatrul Naţional Cluj-Napoca îşi va închide stagiunea 2014/2015 după prezentarea spectacolelor "Livada de vişini" şi "Spectatorul condamnat la moarte", în cadrul Festivalului Internaţional de Teatru de la Almada, Portugalia, care va avea loc în perioada 4-18 iulie.

În această stagiune, teatrul a avut 12 premiere, trei evenimente speciale majore anuale (Ziua Porţilor Deschise, Întâlnirile Internaţionale de la Cluj şi Noaptea Porţilor Deschise), a prezentat 166 de reprezentaţii şi a avut 65.037 de spectatori.

De asemenea, spectacolele clujene au fost prezentate în cadrul unor importante festivaluri de teatru din țară și stăinătate: Festivalul Naţional de Teatru de la Bucureşti, la Festivalul Internațional de Teatru Clasic de la Arad, Festivalul de Dramaturgie Contemporană de la Brasov, Institutul Cultural Român din Berlin, FEST-FDR 2015 Timişoara, Festivalul de Teatru Caracal, Festivalul Internațional de Teatru Sibiu, Festivalul Comediei Româneşti - festCo 2015 şi Cluj Never Sleeps, program strategic al Cluj-Napoca 2015 - Capitala Europeană a Tineretului.

Stagiunea 2014/2015 a adus Naționalului clujean un număr impresionant de premii și distincții, între care decorația Regală „Nihil Sine Deo", oferită de Majestatea Sa Regele Mihai I al României, certificatul de excelenţă oferit de cel mai important site de recomandări turistice, Tripadvisor. Această stagiune i-a aduc actriței Anca Hanu două premii importante pentru rolul Amalia din spectacolul "Amalia respiră adânc", de Alina Nelega - Premiul pentru Cea mai bună actriţă în rol principal oferit de UNITER și Premiul pentru cea mai bună actriță la Festivalul de Teatru Scurt de la Oradea. Deschiderea stagiunii 2015/2016 va avea loc pe 30 august. 

Comenteaza