Foto Nicolas Cage ar vrea să filmeze în Salina Turda

Nicolas Cage ar vrea să filmeze în Salina Turda

După ce a primit Troferul Transilvania, Nicolas Cage a vizitat Salina Turda. 

Sâmbătă, după participarea la TIFF, actorul a vizitat Salina Turda. Aflat în mina Terezia, la 120 m sub pământ și aflând că în spațiul subteran impresionant al salinei au mai avut loc filmări pentru două pelicule și pentru numeroase videoclipuri, a declarat că i-ar plăcea să filmeze aici.

VEZI ŞI

Bătaie pentru un selfie cu Nicolas Cage

Nicolas Cage, la Cluj: “Dragi prieteni din Transilvania, vă mulțumesc!” / Unde va pune premiul de la TIFF

Cum l-au primit clujenii pe Nicolas Cage

Salina Turda, parc de distracţii la 90 m adâncime

Numărul turiştilor care au vizitat Salina Turda în 2018 se aproprie de populaţia judeţului Cluj, care depăşeşte 730.000 de persoane. Peste o treime dintre vizitatori au fost străini. Mai multe detalii, AICI! 

Exploatarea sării la Salina Turda datează din epoca romană. Salina a fost închisă în 1932 şi a fost redeschisă pentru public şi pentru pacienţii cu boli respiratorii în anul 1992. În perioada 2008-2010, salina a fost modernizată în urma unei investiţii de şase milioane de euro din fonduri europene.

Ea a fost inaugurată, în ianuarie 2010, în prezenţa fostului premier Emil Boc şi a fostului ministru al Turismului, Elena Udrea. Pe lângă vizitarea celor trei mine de aici - Rudolf, Terezia şi Ghizela - turiştii pot juca minigolf, bowling, tenis de masă, pot urca în roata panoramică sau se pot da cu bărcile pe lacul din interior.

Comenteaza