Noaptea Privighetorilor, online. În program, tur ornitologic virtual și concert de muzică clasică

Noaptea Privighetorilor, online. În program, tur ornitologic virtual și concert de muzică clasică

Societatea Ornitologică Română (SOR) organizează, pe data de 30 mai, a 8-a ediție a evenimentului Noaptea Privighetorilor.

Cel mai relaxant duel dintre păsări și oameni se desfășoară, în acest an, în condiții speciale, doar în mediul online, pe pagina de Facebook a Societății Ornitologice Române și pe paginile sucursalelor din Cluj, Sibiu și Iași.

Noaptea Privighetorilor este un eveniment prin care Societatea Ornitologică Română aduce oamenii în contact cu păsările și natura prin intermediul muzicii. Este un tribut adus artei și naturii deopotrivă.

„Rețeta evenimentului rămâne aceeași ca în anii trecuți. Chiar dacă nu ne putem întâlni în natură din cauza măsurilor de restricție impuse de autorități, tot ne vom bucura de păsări și muzica lor, doar că, de data aceasta, doar în mediul online. Printre activitățile pe care le-am pregătit iubitorilor de natură și înaripate se numără un tur ornitologic virtual în care vom descoperi păsările comune pe care le putem vedea în oraș. După ce vom asculta și afla informații inedite despre ele, vom încerca să le dăm replica printr-un concert de muzică clasică. Unele dintre ariile pe care le vor interpreta 9 artiști din București și din Cluj sunt opere inspirate de păsări. Evenimentul online va cuprinde și o demonstrație de pictură în acuarelă dedicată atât copiilor, cât și celor mari”, a declarat coordonatorul proiectului Noaptea Privighetorilor, Teodora Domșa.

Primele ediții ale evenimentului au avut loc inițial doar la Cluj, iar apoi, în anii ce au urmat, concertele au ajuns și la București, Sibiu și Iași.

Programul complet al ediției din 2020

10:00 – Demonstrație de pictură în acuarelă cu pictorul Arh. Ovidiu Iovanel

13:00 – Tur ornitologic virtual ghidat

19:00 – Concert de muzică clasică

În prima parte interpretează: Alexia Dănăcică (pian), Valentin Simion (violoncel) - București

Lucrări de: Camille Saint- Saëns, Frédéric Chopin, Vittorio Monti

În a 2-a parte interpretează: Grațiela Aranyosi (vioară), Oana Badescu (flaut/piccolo), Teodora Buia (vioară), Diószegi Benjámin (pian), Fodor Lilla (violă), Diana Stir (violoncel), Sonia Vulturar (vioară) - Cluj

Lucrări de: Béla Bartók, Ludwig van Beethoven, Maurice Ravel, Camille Saint-Saëns, Antonio Vivaldi

 

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte ZCJ.RO pe FACEBOOK

loading...
Loading...
Comenteaza