Noi artişti confirmaţi la Festivalul clujean MOX VIDEO

Noi artişti confirmaţi la Festivalul clujean MOX VIDEO
MOX, festival clujean cunoscut până anul trecut drept Măguri Outdoor eXperience, devine în 2015 Music Outdoor Experience şi va avea loc în muntele Băișorii, în perioada 23 - 26 iulie. Festivalul de 4 zile combină o excursie de relaxare la munte, activităţi în aer liber precum parapantă sau tobogan de apă şi muzică live cu DJ-i naționali și internaționali.

Argatu, Just D'light, PANDA, S-T-PHAN, SYL, BeatJunkz, Ciakar, Preax şi SHORTY sunt cele mai noi nume confirmate la ediţia din acest an a festivalului clujean.

Just D'light (Tudor Chirilă) și-a început călătoria muzicală de foarte tânăr, fiind elev la Liceul de Muzică din Cluj-Napoca unde a studiat percuția și pianul, urmând ca mai apoi să se îndrăgostească de muzica electronică, o dragoste ce a persistat peste ani și ani, devenind din ce în ce mai puternică. A mixat prin toată țara, de la munte pân' la mare, din aeroporturi până în bunkere, și din păduri bântuite până în uzine, fabrici, citadele, parade sau castele, având mai multe prezențe în țări străine ca Austria, Germania, Franța, Bulgaria sau the U.K. Și-a bifat în mod constant prezența la unele din cele mai importante festivaluri și evenimente din România: Electric Castle, Peninsula, Delahoya, Snowride sau Snowfest and more, cât și la unele din cele mai imporante cluburi de profil din țară și a împărțit scena cu nume legendare ale industriei.

PANDA (Oprișa Mirco Vladimir) și-a început cariera de DJ undeva prin clasa a 10-a când a primit cadou din partea tatălui o consolă. Totul pentru el era doar o joacă și a devenit tot mai serios de la an la an. Muzica lui se poate descrie ca fiind una colorată și plină de energie pozitivă, acesta urcând de la liquid dnb la un dnb foarte plăcut. A avut onoarea să pună muzică alături de majoritatea comunității de DJ din Cluj-Napoca, dar și să împartă scena cu artiști internaționali precum DJ Woody și Etherwood.

S-T-PHAN (Stefan Baicea) a început să mixeze la vârsta de 15 ani. A fost rezident aproape 4 ani la Urban Home, Pitești, unde a avut ocazia să deschidă pentru Bass Turbat, Pacha Man and others. Îl reprezintă Glitch-Hop-ul și Ghetto-Funk-ul. Combinațiile beat-urilor old school cu notele pătrunzătoare ale Jazz-ului și Blues-ului sunt modul lui de a transmite hrana sufletului fără a ține cont de rasă, religie, gen sau situație socială.

SYL (Voiculescu Silviu) activează pe scena muzicii electronice underground românești de aproape 6 ani. Stilul eclectic și atitudinea pozitivă l-au adus pe Syl în fața unui public în continuă creștere de la an la an. Ultimii doi ani au reprezentat o adevarată rampă de lansare pentru tânărul Sibian care a bătut țara în lung și lat de dragul muzicii și al oamenilor cu apetit crescut pentru muzică de calitate. Din partea sa vă puteți aștepta la un set energic cu influențe Trap, Drum and Bass, Zouk Bass and everything in between.

BeatJunkz (Claudiu Șulea) și-a descoperit pasiunea pentru muzica electronică de la o vârstă fragedă, când artiști ca Fatboy Slim, John Digweed, Sasha îi hrăneau pofta de muzică. În 2010 debutează în Făgăraș și ajunge să împartă scena cu artiști precum: Dirty Culture, Oreste Din Poveste, Chris DB, Tania, Rhadow, Rosario Internullo. In Transylvania Festival, Casa Tiff, Flying Circus Pub, Arts For Charity Fair (‪#‎BeardBrothers‬), Vibe Cinema, Mountain's Voice Festival, La Resistance Gathering, D&C Club, Fifth Avenue, Samsara TeaHouse sunt doar câteva din locațiile și evenimentele la care a luat parte.

Preax (Alexandre Prieu, Franța) mixează de 4 ani de zile și și-a făcut plăcut simțită prezența în țara vinului, seturile sale mergând de la Deep House la Tech House și Techno.

Ciakar (Răduca Marius Andrei) este din Brașov. Și-a făcut debutul ca DJ la‪#‎MOX‬ cu 3 ani în urmă, iar de atunci energizează diminețile de after hour pe genuri de Techno, Tech House, Minimal și Deep House. 

SHORTY (Tommy Kolcsey): îi place să simtă adrenalina publicului în timp ce îl poartă într-o călătorie muzicală cu seturi variate ce combină muzica electronică cu hip-hop, rock și mash-up-uri. Shorty a început în 2011 ca orice alt DJ, cu multă dragoste pentru muzică. Evenimentele din România l-au ajutat să își îndeplinească unul din vise: să ajungă pe scene din ce în ce mai mari. Catalogul său de festivaluri conține Plopstock (RO) și Pangaea (UK). A împărțit scena cu artiști precum Panet H (RO), FunkyDrop (UK), Riot Jazz (UK) și mulți alții.

Pe scena MOX vor mai urca Silent Strike, Sauce, Cris, IV-IN, Brody b2b Dr. Panda, Greenie, Aeminium, Greenblack, N.Ser.

Un bilet preseale costă 50 de lei şi poate fi achiziţionat până în data de 19 iulie 2015 inclusiv. În săptămâna evenimentului, 20 - 26 iulie 2015, va costa 70 de lei. Camping-ul este inclus în preţul biletului. 

Comenteaza