Noi artişti confirmaţi la Festivalul de pe Cetăţuie

Noi artişti confirmaţi la Festivalul de pe Cetăţuie
După Philippe Cohen Solal Dj Set (Gotan Project), organizatorii 18+ festival dezvăluie încă o serie de artişti ce vor urca pe scena de pe Dealul Cetăţuii.

Puerto Flamenco - Spania

Unul din cele mai prolifice grupuri de flamenco ale Spaniei, aplaudat pe scenele festivalurilor reputate ca Sziget Festival-Ungaria, Womad- Adelaide & Noua Zeelanda, Pittsburgh Arts Center - SUA, QPAC Theatre-Brisbane, sau Brosella Jazz Festival- Bruxelles, Puerto Flamenco se poate lăuda cu mai bine de 10 ani de succes şi colaborări cu artişti de renume ca The Cat Empire.

Sunday Times numeşte prestaţiile sale "un amestec hipnotizant de muzică şi dans prezentat într-o producţie-capodoperă inovativă". La 18+festival, Puerto Flamenco aduce un spectacol experimental în formulă de trio, în ton cu evenimentul, în care se vor regăşi multe momente de improvizaţie şi proiecţii video semnate de artistul Patricio Hidalgo Moran.

Mikromusic - Polonia

Jazz, trip-hop, rock şi un pic de praf de stele. Cu Natalia Grosiak la cârmă, cunoscuta solistă de jazz a Poloniei, Mikromusic a cucerit lumea în ultimii 12 ani. Stilul său special, pe de o parte virtuos, pe de alta extrem de experimental şi lunatic, i-a adus şi să colaboreze cu figuri iconice clasice ca Leszek Możdżer- pianistul de renume mondial, dar şi pe liste de nominalizări la premii ale industriei lângă Depeche Mode sau Coldplay.

Bonnage Horreur - Austria

Cei trei membri ai Bonnage Horreur propun un mix original de muzică și desen. "Muzica noastră pare să fie ieșită dintr-un film sau un vis", spun artiștii. Într-adevăr, aranjamentul muzical surprinzător aduce pe scenă printre altele un sitar indian, dar și vibrații electronice, în timp ce desenul live realizat de comics-artist-ul SR Ayers Cuts și fragmentele din scurtmetraje inserate în prestație stârnesc un pic de magie.

Fischermanns Orchestra

Sunt 12, se joacă mult pe scenă, au colindat lumea, și au adus un pic din ea în muzica lor, când ferchezuită cu acorduri de jazz, când ropotită în note balcanice sau tribale. Deţinători ai Jazzprise Luzern 2014, Fischermanns Orchestra soseşte pentru a doua oară în Romania în cadrul Space Conjunction Tour 2015.

Anul acesta, concertele de la 18+ festival vor fi ilustrate live de tineri artişti din Cluj. "Aceştia vor picta în timpul prestaţiilor ceea ce ii inspira muzica pe care o aud, vizualurile acestea fiind proiectate simultan la scenă, completând astfel acturile muzicale cu un material spontan, plin de originalitate", spun organizatorii festivalului. A

rtiştii interesaţi de o astfel de experienţă se pot înscrierile la adresa 18plusfestival@gmail.com, pe baza cv-ului/portofoliului până la data de 22 septembrie. Cea de-a treia ediție a 18+ festival se va desfășura între 26 si 27 septembrie, în Parcul Cetățuie. Intrarea este liberă.

Comenteaza