Nou festival pe scena culturală a Clujului: Vizualia

Nou festival pe scena culturală a Clujului: Vizualia
Casa de Cultură a Studenților a inițiat un eveniment complex dedicat artelor vizuale, Festivalul Naţional de Pictură, Grafică şi Fotografie, denumit pe scurt "Vizualia".

Acesta se va desfăşura pe parcursul a două zile, în 18 şi 19 noiembrie, iar agenda sa cuprinde expoziții de grup de pictură, grafică și fotografie, expoziții personale, două workshop-uri şi trei conferinţe.

Unul dintre workshop-uri este dedicat gravurii și se intitulează "Tehnica mezzotintei - prelegere și demonstrație practică", acesta urmând să fie susținut de Mihai Moroz, doctorand la Universitatea de Vest din Timișoara. Cel de-al doilea este dedicat fotografiei experimentale. Intitulat "Fascinația light painting-ului", acesta va fi prezentat de Radu Sălcudean și Ștefan Socaciu, membri fondatori ai Asociației Culturale Ciorchin.

În aceea ce priveşte conferinţele, acesta vor fi ţinute de Andreea Mogoș, conf. univ. dr. în cadrul Departamentului de Jurnalism al Universităţii Babeş-Bolyai (UBB), de Marcel Munteanu, UBB, şi de Dorel Găină, cadru didactiv în cadrul Departamentului Foto-Video al Universităţii de Artă şI Design. Prima din ele se intitulează "Selfiul - gen fotografic și practică culturală", cea de-a doua "Temele picturii la începutul secolului al-XX-lea. Studiu de caz", iar ultima "Metamorfozele fotografiei".

La expoziţii vor participa reprezentanți ai mai multor universităţi de profil din toată ţara, lucrările lor urmând să fie afişate în holul de la parter, în sala Transilvania (etajul 1), în holul de lângă sala Transilvania, în sala Europa (etajul 3) și în holul aflat lângă sala Europa.

Comenteaza