Noul director al Institutului Francez din Cluj: mă impresionează cum funcţionează acest loc în epoca globalizării FOTO

Noul director al Institutului Francez din Cluj: mă impresionează cum funcţionează acest loc în epoca globalizării FOTO
Directorul Institutului Francez din Cluj, Benoit Bavouset, a fost prezentat oficial astăzi în funcţia pe care o ocupă din toamna acestui an. El s-a arătat impresionat de modul cum funcţionează această zonă în contextul globalizării, urmâmnd totodată să acorde o atenţie specială celor câteva de studenţi francvezi şi africani care studiază aici.

"Mă frapează capacitatea acestui teritoriu de a funcţiona în cadrul unor mize globale. Din Cluj şi Târgu-Mureş poţi ajunge în 15 destinaţii, din Clermond-Ferrand (localitate din Franţa, unde şi-a efectuat studiile universitare, n.red.) nu poţi face acest lucru", a punctat Benoit Bavouset, noul director al Institutului Francez din Cluj.

"Şase sute de studenţi francezi sunt aici. O sută treizecişicinci de firme francofone sunt instalate în regiune. Este un mic laborator de creaţie în Europa la fel ca Slovenia şi Estonia. Ne dorim să răspundem acestui nou context".

Noul director al ICF Cluj a menţionat că instituţia va oferi cursuri de limba română adaptate mediului universitar, pentru studenţii francezi, respectiv africani, vorbitori de franceză, pentru a-i ajuta pe aceştia să îşi desfăşoare mai bine activitatea şi să simă mai integraţi în mediului socio-cultural clujean.

"Ne propunem să vedem puţin diferit lucrurile cu privire la venirea lor în România. Sunt studenţi trans-naţionali; nu mai aparţin unui teritoriu, îşi vor construi viitorul într-un spaţiu trans-naţional. Ce îşi doreşte şi ambasada este să fie cetăţeni ai Clujului, nu doar consumatori a ceea ce li se oferă aici", a mai menţionat directorul ICF Cluj.

Benoit Bavouset este născut în 1970 la Argenton sur Creuse. Provine dintr-o familie care a lucrat în presă şi are o dublă specializare, în management şi amenajarea teritoriului. A lucrat în cadrzl Ministerului Culturii şi Comunicaţiilor din Franţa iar în prezent este angajat al Ministerului Afacerilor Externe. Între 2007-2013 a fost director al Şcolii Naţionale superioare de artă din Limoges şi Aubusson (2007-2013).

 

 

Comenteaza