Noul președinte al Academiei Române își va lansa cartea la târgul Gaudeamus

Noul președinte al Academiei Române își va lansa cartea la târgul Gaudeamus

Editura Școala Ardeleană va organiza o întâlnire cu Ioan-Aurel Pop, care va lansa volumul „Istoria, adevărul și miturile” (ediția a III-a, revăzută și adăugită), un proiect editorial dedicat Centenarului Marii Uniri.

Vor prezenta scriitoarea Irina Petraş, academicianul Ionel Cândea și Vasile Sebastian Dâncu. Evenimentul va fi urmat de o sesiune de autografe și va avea loc sâmbătă, 21 aprilie, ora 12:00, în cadrul celei de-a XIX-a ediții a Târgului de Carte Gaudeamus Cluj-Napoca.

Pop este noul preşedinte al Academiei Române, în urma alegerilor care au avut loc la adunarea generală a înaltului for cultural şi ştiinţific, adunând 86 de voturi. La balotaj, Ioan Aurel Pop a obţinut 74 de voturi, iar Bogdan Simionescu, 70.

Târgul Gaudeamus revine la Cluj-Napoca, între 18 şi 22 aprilie, în Piaţa Unirii. Oferta ediţiei cuprinde un adevărat festin literar, muzică bună şi un maraton de evenimente: cele mai recente apariţii editoriale din ţară şi de peste hotare, bestseller-urile momentului şi titlurile în vogă în ultima perioadă. Program de vizitare este miercuri – sâmbătă, între orele 10:00 şi 20:00 şi duminică, între 10:00 şi 15:00.

 

 

 

 

 

Comenteaza