O ardeleancă mutată în SUA vernisează o expoziţie despre Transilvania la BCU

O ardeleancă mutată în SUA vernisează o expoziţie despre Transilvania la BCU
Expoziţie fotografică la Biblioteca Central Universitară din Cluj, "Farewell My Transylvania", de Ella Veres. Expoziţia va fi vernisată luni seara la ora 18.


">

Ella Vereş este născută în Transilvania dar s-a stabilit în New York. Aceasta spune despre propria expoziţie că ilustrează "Ardealul în care am crescut".

"În timpul masteratului meu la Luisiana State University adeseori când venea vorba că sunt din Transilvania mi se spune obişnuita tiradă despre vampiri. Cu prima ocazie când am venit acasă am creat o expoziţie de fotografie care combina peisaje, portrete, still life pe care le-am prezentat în SUA într-un efort să arăt Transilvania meanu cea ficţională. E o expoziţie care combină fotografii color cu text, istoria oamenilor din pozea locurilorsi mai ales experienţa mea crescând şi apoi vizitând Transilvania din când în când", a explicat ea.

 

Expoziţia poate fi vizitată în perioada 20 iunie - 4 iulie la Galleria Laterallia a Bibliotecii Centrale Universitare „Lucian Blaga".  Vezi aici o parte dintre lucrări

Comenteaza