O carte semnată de directorul Teatrului Maghiar din Cluj, prezentată în SUA

O carte semnată de directorul Teatrului Maghiar din Cluj, prezentată în SUA
"Volumul Label Curtain. A Private Theater Dictionary" semnat de Gábor Tompa, directorul Teatrului Maghiar din Cluj, va fi prezentat la New York, în cadrul Book Expo America.

Book Expo America este cel mai mare târg de carte din America de Nord şi se desfăşoară în perioada 27-31 mai, la New York. "Label Curtain. A Private Theater Dictionary" de Gábor Tompa prezintă esenţa lumii teatrale a regizorului. Dicţionarul însumează în format de lexicon ideile centrale din peste cincizeci de discuţii şi interviuri.

Despre această carte, cunoscutul critic de teatru George Banu spunea că „este un dicționar fără o ordine obiectivă, fără voință de a transmite un conținut istoric, ci dimpotrivă, e un fel de colecție de subiecte, de teme, care constituie biografia culturală a lui Gábor Tompa. E un fals dicționar asemeni tratatelor de artă fantastică ale lui Borges. Un dicționar nu produce decât informații superficiale pentru oameni ignoranți, în timp ce cartea lui Gábor Tompa nu dă nici o informație, dar în acelați timp ne invită să descoperim o fotogramă a unui artist care e foarte cultivat."

Cartea lui Gábor Tompa va fi prezentată duminică, 31 mai, la standul României, de către Doina Uricariu, director al Institutului Cultural Român din New York şi de către Rareș Trifan, coordonator de proiecte în cadrul aceleiaşi instituţii.

 

Comenteaza