O hală din Piața 1 Mai devine CENTRU CULTURAL. Va găzdui concerte, teatru, ateliere și festivaluri

O hală din Piața 1 Mai devine CENTRU CULTURAL. Va găzdui concerte, teatru, ateliere și festivaluri
Hala cu arcade devine centru cultural

Hala cu arcade din anii ’50 a unei foste fabrici din Cluj-Napoca va fi conservată și adusă în circuitul public, primind funcțiuni culturale. 

Fosta hală a fabricii din Piața 1 Mai va găzdui evenimente din sfera artelor spectacolului: concerte, teatru și dans contemporan, ateliere și festivaluri. Spațiile nou create vor fi gestionate de către Centrul Cultural Clujean, cu participarea unora dintre organizațiile sale membre active în domeniul artelor spectacolului, și vor rămâne în permanență accesibile comunității artistice clujene, care va putea contribui la dezvoltarea programului lor.

„Încă din 2013, când specialiștii din comunitatea locală au elaborat Strategia Culturală a orașului, nevoia creării unui centru de artă contemporană a fost definită ca principala prioritate a sectorului. Suntem bucuroși să putem anunța acum demararea primei componente a acestui proiect, cea dedicată artelor spectacolului. Faptul că reușim să facem asta în cadrul unui parteneriat cu sectorul privat este o premieră în România și ne entuziasmează pe toți pentru că ne permite să lucrăm cot la cot, adunând în același proiect resursele și expertiza specifice lumilor culturii și business-ului”, a declarat Ștefan Teișanu, directorul Centrului Cultural Clujean.

Pe lângă centrul dedicat artelor spectacolului, proiectul mai include și un amfiteatru și spații pentru evenimente în aer liber. 

Comenteaza