O noapte de filme premiate, la Fabrica de Pensule

O noapte de filme premiate, la Fabrica de Pensule
Scurtmetraje câştigătoare de premii ca Oscar, Ursul de Aur sau BAFTA vor fi prezentate în “Noaptea lungă a filmelor scurte”.

 De o noapte întreagă de scurtmetraje străine şi româneşti se vor putea bucura clujenii sâmbătă la Fabrica de Pensule, în a doua ediţie a unui “maraton de filme scurte”, organizat simultan în Bucureşti, Cluj, Timişoara şi Iaşi. “Logorama”, animaţia câştigătoare la Oscar, “Incident la o bancă”, premiat cu Ursul de Aur la Berlin, şi “September”, deţinătorul unui Premiu BAFTA, sunt doar câteva din scurtmetrajele care figurează în program.

 

Noaptea va fi “condimentată” de muzică, un bar cu alcool şi răcoritoare, un bar special de ceai şi cafea şi bunătăţi de casă. Evenimentul este organizat de ShortsUP şi Asociaţia Uzinaduzina. Toate filmele prezentate au fost nominalizate sau premiate la prestigioase festivaluri din lume.

 

 Programul este împărţit în mai multe secţiuni, după ora difuzării filmelor. Maratonul începe sâmbătă, la ora 20.00, cu un recital al lui DJ Flood, care va cânta şi în pauze. De la ora 21.00 spectatorii pot vedea “Cum trece timpul”, premiat de public la festivalul din Clermont-Ferrand, cel mai important din lume dedicat scurtmetrajelor, “Nunta lui Oli” de Tudor Jurgiu şi “Logorama”, premiat la Oscar în acest an. De la ora 22.30 începe “Warm UP”-ul, cu “Incident la o bancă”, “Frumoasa din pădurea adormită a bunicii”, “Muzica în sânge” de Al. Mavrodineanu şi “Wallace&Gromit: A Matter of Loaf and Death”, câştigător BAFTA.

 

Secţiunea “Winners UP” demarează la ora 23.50, cu “Noii locatari”, premiat la Oscar pentru ficţiune, “Mic dejun la Paris”, “Derby” de Paul Negoescu şi “în loc de Abracadabra”. La 1.10 e rândul secţiunii “Umbre” din TIFF 2010, urmată de “Cheer UP”: “Hayerida”, “Doamna şi coasa”, “Colivia” lui Adrian Sitaru şi “Peştişorul de aur”. După Best of Anim’est, la 4.30 începe “Waking UP”, în care rulează “September”, “Uşa” şi “Venus şi eu”.

 

Biletele, la Cărtureşti

 

Biletele la “Noaptea lungă a filmelor scurte” se pot cumpăra de la Librăria Cărtureşti, cu 15 lei. Organizatorii atrag atenţia că proiecţiile vor avea loc în studioul Fabricii de Pensule, cu o capacitate de circa 300 de locuri, aşa că “întârziaţii” îşi vor petrece noaptea pe pernuţe.

 

Comenteaza