O trupă germană de jazz concertează la Casa TIFF

O trupă germană de jazz concertează la Casa TIFF
O trupă germană susţine concert de jazz la Casa TIFF, marţi. Intrarea la eveniment e liberă.

Concertul e organizat de Centrul Cultural German şi e susţinut de trupa M.A.D., un trio de protagonişti talentaţi ai scenei germane de pop şi jazz. Fiecare dintre muzicieni şi-a făcut, şi în afara trio-ului, un nume în diferite ansambluri.

„M" - Martin Mexiner din Ulm a studiat pian jazz în Krumbach şi Mannheim. În band-uri diferite, a cântat la fiecare instrument cu clape, mai ales la orga sa Hammond. A obţinut premii la concursuri internaţionale precum Startbahn Jazz sau Jazz Hoeilaart şi s-a aflat pe scenă alături celebrităţi precum Cassandra Steen sau Helen Schneider. „A" - Antoine Fillon din Bordeaux a studiat în Franţa baterie. După o şedere lungă în Brazilia, s-a stabilit în Frankfurt. În Germania, devine renumit în calitate de toboşar al show-ului Harald-Schmidt şi joacă în filmul lui Helmut Dietl, "Late Show". Astăzi activează în multe emisiuni TV ca toboşar.  „D"- Dirk Blümlein din Stuttgart a studiat chitară bas în oraşul natal, la Thomas Heidepriem. Fiind unul dintre cei mai buni basişti electrici de jazz din Germania, lansează din 1992 numeroase CD-uri, printre care şi ca basist al trupei „Fools Garden", cu megahitul Lemon Tree.

Intrarea la concert e liberă.

Centrul Cultural German este o instutuţie culturală, a cărei activitate urmăreşte promovarea schimbului cultural între Germania şi România şi a unei imagini autentice a Germaniei moderne. Centrul oferă cursuri de limbă germană acreditate de Institutul Goethe şi deţine o bibliotecă vastă, cu sală de lectură. O parte importantă a activităţii acestuia o reprezintă evenimentele culturale de artă contemporană, prin care se încurajează dialogul între artişti români şi germani şi proiecte cu parteneri locali.

 

Comenteaza