Opera îşi reprogramează şi relochează începutul stagiunii, deoarece centrala nu poate funcţiona legal

Opera îşi reprogramează şi relochează începutul stagiunii, deoarece centrala nu poate funcţiona legal
Conducerea Operei Naţionale Române din Cluj a a nunţat astăzi că spectacolele din luna octombrie vor fi reprogramate sau mutate într-o altă locaţie.

„Din cauza imposibilităţii utilizării centralei termice, care nu mai îndeplineşte noile condiţii legale pentru a funcţiona, spectacolele lunii octombrie vor fi reprogramate sau vor fi prezentate în alte locaţii”, a precizat directorul Operei Naţionale din Cluj, Rareş Trifan, într-un comunicat transmis presei.

Decizia a fost luată astăzi, după ce în ultimele zile unele repetiţii pentru prima premieră din stagiune, „Don Giovanni”, nu s-au desfăşurat, sau au avut loc în variantă restrânsă, din cauza temperaturii mai mici decât cea prevăzută în mod legal.

Centrala poate funcţiona, însă nu în norme legale, iar în contextul tragediei de la maternitatea din GIuleşti, nimeni nu îşi poate asuma răspunderea pentru un eventual incident, conform reprezntanţilor instituţiei.


Clădirea în care funcţionează Opera Română din Cluj este administrată de conducerea Teatrului Naţional, iar de aproximativ o săptămână - o săptămână jumătate au fost primiţi bani pentru reparaţii, conform responsabilului cu comunicarea al Operei clujene, Dan Bădilă.

Şansa ca primul spectacol al stagiunii, „Don Giovanni”, să fie prezentat luni, la data stabilită, sunt minime, conform unor surse.



Etichete
Comenteaza