Opera, mai tare decât baschetul. Mii de oameni în Piaţa Avram Iancu

Opera, mai tare decât baschetul. Mii de oameni în Piaţa Avram Iancu
Cele mai frumoase surprize muzicale au fost dezvăluite în concertul în aer liber de prezentare a noii stagiuni 2017-2018.

Opera Națională Română din Cluj-Napoca, în parteneriat cu Fundația Culturală Simona Noja, au întins covorul roșu în fața primului eveniment liric al toamnei, adresând publicului clujean o invitație specială: concertul de prezentare a stagiunii 2017-2018.  Evenimentul, realizat în colaborare cu Asociaţia Culturală Pro Transilvania şi MikoMedia The Art of Entertainment, a fost produs de dr. Matei Miko.

Gala extraordinară a fost pusă în scenă în aer liber în Piața Avram Iancu, sâmbătă seara şi a dezvăluit noua stagiune lirică, invitând întregul oraș la o seară muzicală aparte, devenită o tradiție anuală așteptată de întreaga comunitate, al cărei acces a fost liber.

Piaţa din centrul Clujului s-a dovedit a fi neîncăpătoare sâmbătă seara pentru publicul meloman, care a stat inclusiv pe fântâna arteziană din faţa catedralei ortodoxe. Inclusiv fanii baschetului aflaţi în oraş pentru campionatul de la Sala Polivalentă au venit să se destindă cu muzica de operă.

Versatilitatea lirică, spectacolul de culori și lumini, splendoarea costumelor de epocă și montajele impresionante au creat o seară ce a adus în fața publicului duete celebre, arii și uverturi, momente corale și de ansamblu, interpretate de soliștii, corul și orchestra operei. Programul artistic al noii stagiuni lirice va începe în mod oficial în 1 octombrie.

Partiturile interpretate în Piața Avram Iancu au anticipat universul sonor al premierelor stagiunii 2017-2018, printre care opera ”Dama de pică”, de Piotr Ilici Ceaikovski, sau "The Armed Man", de Karl Jenkins, prezentat în premieră națională pe scena teatrului liric din Cluj, în debutul stagiunii.

Comenteaza